Κρεμλίνο: Απορρίπτεται ο όρος Μπάιντεν για απόσυρση από την Ουκρανία – Χαραμάδα για διαπραγματεύσεις

Array

Το Κρεμλίνο απέρριψε την Παρασκευή τους όρους του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για συνομιλίες για την Ουκρανία με τον Ρώσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν, λέγοντας ότι η Ρωσία δεν είναι έτοιμη για συζητήσεις με τις ΗΠΑ εάν τεθεί όρος απόσυρσης από την Ουκρανία, ενώ εκτίμησε ότι αντίστοιχες διαπραγματεύσεις με το NATO, τις ΗΠΑ και τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη στο παρελθόν δεν απέφεραν καρπούς.

“Τι είπε στην πραγματικότητα ο Πρόεδρος Μπάιντεν; Είπε ότι οι διαπραγματεύσεις είναι δυνατές μόνο αφού φύγει ο Πούτιν από την Ουκρανία”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι η Μόσχα “σίγουρα” δεν είναι έτοιμη να δεχτεί τους όρους.

«Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας πάντα ήταν, είναι και παραμένει ανοιχτός σε διαπραγματεύσεις», είπε ο Πεσκόφ επισημαίνοντας ότι η άρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να αναγνωρίζουν «τα νέα εδάφη» που προσαρτήθηκαν στη Ρωσία είναι το εμπόδιο για οποιονδήποτε συμβιβασμό.

«Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση συνεχίζεται», είπε ο Πεσκόφ, χρησιμοποιώντας τον όρο του Κρεμλίνου για την επίθεση στην Ουκρανία.

“Είμαι έτοιμος να μιλήσω με τον Πούτιν εάν αναζητεί έναν τρόπο για να βάλει τέλος στον πόλεμο. Δεν το έχει κάνει ακόμη”, είπε ο Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Εμανουέλ Μακρόν. Μάλιστα τόνισε ότι οποιαδήποτε συζήτηση με τον Ρώσο πρόεδρο θα γίνει «κατόπιν διαβούλευσης με τους Γάλλους φίλους και το ΝΑΤΟ».

πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεσμεύτηκαν να καταστήσουν τη Ρωσία υπεύθυνη για «ευρέως τεκμηριωμένες θηριωδίες και εγκλήματα πολέμου» στην Ουκρανία, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο.

«Έχουμε χρέος έναντι της κοινής μας Ιστορίας, καθώς ο πόλεμος επιστρέφει σε ευρωπαϊκό έδαφος μετά την επίθεση της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας και υπό το φως των πολλαπλών κρίσεων που αντιμετωπίζουν οι χώρες και οι κοινωνίες μας, να γίνουμε ξανά συμπολεμιστές», είπε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος