Τηλεφωνικές επικοινωνίες ΥΠΕΞ των ΗΠΑ με τους ΥΠΕΞ Σαουδικής Αραβίας και Κατάρ

Τηλεφωνική επικοινωνία αρχικά με τον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας πρίγκιπα Φάισαλ μπιν Φαρχάν Αλ Σαούντ και στη συνέχεια με τον υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ σεΐχη Μοχάμεντ μπεν Αμπντουλραχμάν Αλ-Θάνι, είχε ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Όπως αναφέρει το σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA, στην επικοινωνία του Φάισαλ μπιν Φαρχάν Αλ Σαούντ με τον Άντονι Μπλίνκεν επανεξετάστηκαν “οι στρατηγικές σχέσεις μεταξύ του βασιλείου και των ΗΠΑ και τρόποι για την ενίσχυσή τους σε όλους τους τομείς, εκτός από τις πιο σημαντικές εξελίξεις, οι κυριότερες από τις οποίες είναι οι εξελίξεις στην Παλαιστίνη και στην περιοχή”.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ ανακοίνωσε πως ο σεΐχης Μοχάμεντ μπεν Αμπντουλραχμάν Αλ-Θάνι δέχτηκε τηλεφώνημα από τον ‘Αντονι Μπλίνκεν κατά το οποίο συζήτησαν τις εξελίξεις στη Γάζα

“Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, (οι δύο υπουργοί Εξωτερικών) συζήτησαν τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις εναντίον προσκυνητών στο τέμενος Αλ ‘Ακσα και την επίθεση στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας”, προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Εν τω μεταξύ, ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα Β’ δήλωσε σήμερα ότι το βασίλειό του συμμετέχει σε εντατικές διπλωματικές προσπάθειες για να σταματήσει η ισραηλινή στρατιωτική κλιμάκωση, όπως τη χαρακτήρισε, που οδήγησε στη χειρότερη έξαρση βίας εδώ και χρόνια.

Ο μονάρχης, του οποίου η χασεμιτική οικογένεια έχει τον ρόλο του θεματοφύλακα των μουσουλμανικών και χριστιανικών ιερών τόπων στην Ιερουσαλήμ, δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις, αλλά τις τελευταίες ημέρες προειδοποίησε ότι η στρατιωτική εκστρατεία του Ισραήλ κινδυνεύει να προκαλέσει μεγάλη αστάθεια στην περιοχή.

Μια μέρα νωρίτερα, ο βασιλιάς της Ιορδανίας εξέφρασε τον φόβο ότι η στάση του Ισραήλ απέναντι στους Παλαιστινίους μπορεί να ευνοήσει τον “εξτρεμισμό” και να αποσταθεροποιήσει την περιοχή.

Ο Αμπντάλα προειδοποίησε “για τις συνέπειες που θα μπορούσαν να προκύψουν εάν η ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση παρέμενε χωρίς δίκαιη και συνολική λύση”, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από τα Ανάκτορα.

“Η αδικία και η έλλειψη πολιτικής λύσης ευνοούν τον εξτρεμισμό”, δήλωσε ο βασιλιάς, προσθέτοντας ότι οι ισραηλινές ενέργειες στα Παλαιστινιακά Εδάφη απειλούν τη “σταθερότητα και ασφάλεια” στην περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος