Στο Ισραήλ ο Αμερικανός αρμόδιος για Παλαιστινιακό και Ισραήλ – Διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων σε διάφορες χώρες

Στη δίνη της χειρότερης κλιμάκωσης της βίας από το 2014 βρίσκεται η Μέση Ανατολή, καθώς οι εχθροπραξίες, συνεχίζονται για έκτη ημέρα. Ισραηλινά αεροσκάφη σφυροκοπούν τη Λωρίδα της Γάζας, ενώ η Χαμάς, προχώρησε στην εκτόξευση δεκάδων ρουκετών, προς το νότιο Ισραήλ. Τουλάχιστον 132 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους από την Δευτέρα, και άλλοι οκτώ Ισραηλινοί. Καμία πλευρά, δεν κάνει πίσω.  Στο Ισραήλ έφτασε για διαβουλεύσεις ο Αμερικανός αρμόδιος για το παλαιστινιακό και το Ισραήλ ενώ διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες χώρες του κόσμου. Χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Σίδνεϊ στην Αυστραλία, εκατοντάδες στο κέντρο της Νέας Υόρκης, ενώ επεισόδια προκλήθηκαν στην Δανία.

Σκηνικό τρόμου στην Λωρίδα της Γάζας. Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί σε προσφυγικό καταυλισμό είχαν ως αποτέλεσμα να ισοπεδωθεί ένα τριώροφο κτίριο και να χάσουν την ζωή τους 10 μέλη της ίδιας οικογένειας, 2 γυναίκες και 8 παιδιά. Κόσμος ψάχνει μέσα στα συντρίμμια για τυχόν επιζώντες αλλά ανασύρει μόνο νεκρούς…

Στόχος των ισραηλινών μαχητικών έγινε και το Υπουργείο Εσωτερικών της Χαμάς.

“Καλούμε την διεθνή κοινότητα να αναλάβει άμεση δράση ώστε να σταματήσουν οι αεροπορικές επιθέσεις του Ισραήλ και αποκλεισμός της λωρίδας της Γαζας” δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας, Ασραφ Αλ Κίντρα.

Ακολούθησε βροχή ρουκετών από τα παλαιστινιακά εδάφη προς το νότιο Ισραήλ. Οι σειρήνες ήχησαν ξανά στην πόλη Μπερσέμπα όπου πύραυλος έπληξε πολυκατοικία, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Οι συγκρούσεις εξαπλώθηκαν και στις πόλεις της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, όπου οι Παλαιστίνιοι θρηνούν 11 νεκρούς.

Νεαροί εκτόξευσαν πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον του ισραηλινού στρατού, ο οποίος απάντησε ακόμα και με αληθινά πυρά. Οι ισραηλινές αρχές ισχυρίζονται ότι απέτρεψαν επίθεση με μαχαίρι εναντίον στρατιώτη σε σημείο ελέγχου βόρεια της Ραμάλας.

Στις φλόγες και η ανατολική Ιερουσαλήμ, με τους Παλαιστινίους να στήνουν ολονύχτια οδοφράγματα και τους Ισραηλινούς να διαλύουν το πλήθος με βομβίδες κρότου λάμψης.

Στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια όταν διαδηλωτές από την πλευρά του Λιβάνου έκοψαν τα συρματοπλέγματα κι επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα. Ο ισραηλινός στρατός άνοιξε πυρ με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους δύο άνδρες, ο ένας εκ των οποίων ήταν μέλος της Χεζμπολά, σύμφωνα με τη σιιτική φιλοϊρανική οργάνωση.

Πηγή: ΕΡΤ, Επιμέλεια: Ανδριάνα Μαγγανά, Κάλλη Λέκκα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος