Ρωσία: Διαμάχη για δημοσίευση στοιχείων για την «πραγματική κλίμακα» της επιδημίας

ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

«Δημοσιεύματα σχετικά με την πραγματική διάσταση της επιδημίας Covid στη Ρωσία σε πολλά μέσα είμαι σίγουρος πως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα». Αυτό υποστήριξε ο  Γραμματέας Τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σύμφωνα με τον στενό συνεργάτη του Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφορές σχετικά με την «πραγματική κλίμακα» της επιδημίας εμφανίστηκαν ταυτόχρονα σε δημοσιεύματα στο  Meduza, καθώς και στο Kholod και στο Mediazona.

Τα παραπάνω μέσα υποστήριξαν πως το μητρώο του υπουργείου Υγείας είχε ήδη περισσότερα από 29 εκατομμύρια καταχωρήσεις σχετικά με ασθενείς με Covid.

Η οργισμένη αντίδραση του Γραμματέα Τύπου δεν περιορίστηκε μόνο προς τα παραπάνω μέσα, αλλά άγγιξε και τον δημοσιογράφο της Κομμερσάντ, της σοβαρότερης ίσως ρωσικής εφημερίδας.

Με αφορμή σχετική ερώτηση, ο Ντμίτρι Πεσκόφ αφού απαντώντας υποστήριξε  «πως υπάρχει μια ολόκληρη βάση δεδομένων σχετικά με την κατάσταση και την εξάπλωση του κορονοϊού, η οποία δημοσιεύεται καθημερινά», υποστήριξε πως η “Κομμερσάντ” δεν απευθύνθηκε ποτέ ούτε στο Υπουργείο Υγείας ούτε στα επιχειρησιακά κεντρικά γραφεία προκειμένου να λάβει πληροφορίες σχετικά με τέτοιες παραμέτρους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος