Παρατείνονται οι περιορισμοί των ΗΠΑ στα χερσαία σύνορα με Καναδά και Μεξικό

Έως τις 21 Ιουλίου παρατάθηκαν από τις ΗΠΑ οι περιορισμοί στα σύνορά τους με τον Καναδά και το Μεξικό, που προβλέπουν ότι θα μένουν κλειστά για τα μη απαραίτητα ταξίδια μέχρι τουλάχιστον τις 21 Ιουλίου.

Η ανακοίνωση έγινε από το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και μετά από ανακοίνωση του Καναδά, την παράταση των δικών του περιορισμών που αναμένονταν να λήξουν τη Δευτέρα και βρίσκονται σε ισχύ από τον Μάρτιο του 2020 εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Την περασμένη εβδομάδα αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης είχαν συναντήσεις με συναδέρφους τους από τον Καναδά και το Μεξικό.

Στην ανακοίνωσή του το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας υπογράμμισε ότι κατέγραψε θετικές εξελίξεις κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων και μαζί με άλλες αμερικανικές υπηρεσίες στις ομάδες εργασίας εμπειρογνωμόνων του Λευκού Οίκου συνεργάζεται με τον Καναδά και το Μεξικό για τον προσδιορισμό των συνθηκών υπό τους οποίους οι περιορισμοί μπορούν να χαλαρώσουν με ασφάλεια και με βιωσιμότητα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος