Παρατείνονται οι περιορισμοί των ΗΠΑ στα χερσαία σύνορα με Καναδά και Μεξικό

Έως τις 21 Ιουλίου παρατάθηκαν από τις ΗΠΑ οι περιορισμοί στα σύνορά τους με τον Καναδά και το Μεξικό, που προβλέπουν ότι θα μένουν κλειστά για τα μη απαραίτητα ταξίδια μέχρι τουλάχιστον τις 21 Ιουλίου.

Η ανακοίνωση έγινε από το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και μετά από ανακοίνωση του Καναδά, την παράταση των δικών του περιορισμών που αναμένονταν να λήξουν τη Δευτέρα και βρίσκονται σε ισχύ από τον Μάρτιο του 2020 εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Την περασμένη εβδομάδα αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης είχαν συναντήσεις με συναδέρφους τους από τον Καναδά και το Μεξικό.

Στην ανακοίνωσή του το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας υπογράμμισε ότι κατέγραψε θετικές εξελίξεις κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων και μαζί με άλλες αμερικανικές υπηρεσίες στις ομάδες εργασίας εμπειρογνωμόνων του Λευκού Οίκου συνεργάζεται με τον Καναδά και το Μεξικό για τον προσδιορισμό των συνθηκών υπό τους οποίους οι περιορισμοί μπορούν να χαλαρώσουν με ασφάλεια και με βιωσιμότητα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ