Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει χάσει κιλά γιατί «τρώει λιγότερο για χάρη της χώρας»

Αγνώριστος φαίνεται ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν σε φωτογραφίες που έδωσαν στη δημοσιότητα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Στις φωτογραφίες, οι οποίες προέρχονται από την ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος των Εργατών της οποίας ο Κιμ Γιονγκ Ουν προέδρευσε, και η οποία πραγματοποιήθηκε στην Πιονγιάνγκ στις 28 Δεκεμβρίου, ο βορειοκορεάτης ηγέτης φαίνεται να έχει χάσει πολύ βάρος, με αξιωματούχους του καθεστώτος να ισχυρίζονται ότι αυτό συνέβη γιατί «τρώει λιγότερο για χάρη της χώρας».

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Radio Free Asia και την Daily Mail, στα τέλη Οκτωβρίου ο Κιμ Γιονγκ Ουν είχε πει στους πολίτες της χώρας να «τρώνε λιγότερο» μέχρι το 2025, όταν και θα ανοίξουν ξανά τα σύνορα με την Κίνα, τα οποία έκλεισαν για να κρατήσουν μακριά τον κορονοϊό.

To κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας Yonhap δημοσίευσε μεταξύ άλλων και ένα κολλάζ τριών φωτογραφιών του Κιμ Γιονγκ Ουν από τις 9 Σεπτεμβρίου, τις 10 Οκτωβρίου και τις 28 Δεκεμβρίου στις οποίες φαίνεται ξεκάθαρα η απώλεια βάρους του βορειοκορεάτη ηγέτη.

Πηγή: AP, rfa.org, dailymail.co.uk, yna.co.kr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος