Νέα δεδομένα στο σίριαλ Τζόκοβιτς – Είχε κορονοϊό και κυκλοφορούσε ελεύθερα

Βελιγράδι, 16 Δεκεμβρίου 2021. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς με τη σύζυγό του Γελένα παρευρίσκεται σε εκδήλωση για την παρουσίαση σειράς γραμματοσήμων που εκδόθηκε προς τιμήν του. Την ίδια μέρα συμμετέχει σε πάνελ παρουσία και άλλων αθλητικών παραγόντων όπως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Την επομένη παίρνει μέρος σε τελετή βράβευσης νεαρών παικτών τένις όπου απονέμει έπαθλα και φωτογραφίζεται με τα παιδιά. Χωρίς μάσκες, χωρίς αποστάσεις.

Όμως σύμφωνα με την έφεση που άσκησαν οι δικηγόροι του στην ακύρωση της βίζας του στην Αυστραλία, ο κορυφαίος τενίστας είχε θετικό μοριακό τεστ στις 16 Δεκεμβρίου. Σ’ αυτό στηρίχτηκε μάλιστα η αίτηση εισόδου στη χώρα.

Βάσει των εγγράφων της έφεσης, ο Τζόκοβιτς παρουσίασε απόδειξη νόσησης που έγινε δεκτή από τους διοργανωτές και από το αυστραλιανό υπουργείο Εσωτερικών αλλά όταν έφτασε στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης δέχτηκε πιέσεις από τους αρμόδιους αξιωματούχους να δεχτεί την ακύρωση της βίζας του προτού μιλήσει με τους δικηγόρους του. Κρατήθηκε δε στο αεροδρόμιο επί οκτώ ώρες προτού οι αρχές ακυρώσουν τη βίζα του και τον στείλουν στο ξενοδοχείο καραντίνας.

«Μου φαίνεται ότι ο κ. Τζόκοβιτς έχει τύχει πολύ άδικης μεταχείρισης. Έχει βρεθεί εν μέσω μιας μεγάλης πολιτικής αντιπαράθεσης, που εκτυλίσσεται εν όψει και των ομοσπονδιακών εκλογών στην Αυστραλία. Οι ηγέτες των πολιτικών κομμάτων ανταλλάσσουν βολές. Και ο κ. Τζόκοβιτς είναι στη μέση», αναφέρει ο Τζον Φίντλεϊ, δικηγόρος.

Κι ενώ η αποκάλυψη ότι η αυστραλιανή ομοσπονδία τένις παραπληροφόρησε τους παίκτες σχετικά με την υποχρέωση εμβολιασμού και την ιατρική εξαίρεση, παρά την αντίθετη προειδοποίηση του υπουργείου Υγείας, προκαλεί σάλο, ο επικεφαλής της ομοσπονδίας συγχαίρει τους υπαλλήλους της για τον άψογο χειρισμό του θέματος.

Έξω από το ξενοδοχείο οπαδοί του «Νόλε» χορεύουν, φωνάζουν και συνεχίζουν να διακηρύσσουν την υποστήριξή τους. Ο Τζόκοβιτς παραμένει εκεί μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του ενώ έχουν απορριφθεί τα αιτήματά του για προσωπικό σεφ και μεταφορά σε άλλες εγκαταστάσεις όπου μπορεί να προπονηθεί. Οι καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο είναι πολλές και περιλαμβάνουν ακόμη και κατηγορίες για σκουλήκια στο φαγητό.

Εν τω μεταξύ η Τσέχα τενίστρια Ρενάτα Βοράτσοβα που βρισκόταν στο ίδιο ξενοδοχείο μετά την ακύρωση και της δικής της βίζας, αποφάσισε να φύγει από την Αυστραλία. Μιλώντας για τις συνθήκες καραντίνας είπε ότι ένιωθε σαν φυλακισμένη.

Πηγή: ΕΡΤ1
Επιμέλεια: Λήδα Παπαδοπούλου
Ανταπόκριση από Βελιγράδι Νίκος Πέλπας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος