“Μυστηριώδης ασθένεια” στην Κίνα: Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές (video)

Μια μυστηριώδης μορφής πνευμονία προκαλεί ανησυχία στην Κίνα και τις γειτονικές χώρες. Οι υπηρεσίες υγείας δεν μπορούν να ταυτοποιήσουν την ασθένεια, υποστηρίζουν πάντως ότι δεν πρόκειται για το θανάσιμο ιό SARS και προσθέτουν ότι όλοι οι ασθενείς έχουν μπει σε καραντίνα.

Οι γιατροί μιλούν για “περίεργη” ιογενή πνευμονία. Τα περισσότερα κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί στην κεντρική Κίνα, στην πόλη Γουάν.

27 περιπτώσεις ταυτοποιήθηκαν στα τέλη Δεκεμβρίου ενώ σήμερα νοσηλεύονται 59 ασθενείς, 7 εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία της Κίνας, η επιδημία εντοπίστηκε σε πωλητές που πωλούν φασιανούς και φίδια σε αγορά του Γουάν.

Οι υγειονομικές αρχές έχουν τεθεί σε συναγερμό. “Στα αεροδρόμια θα εφαρμόσουμε ελέγχους θερμοκρασίας σώματος, ειδικά για εισερχόμενους επιβάτες αεροπλάνων από το Γουάν. Σε άλλα σημεία ελέγχου εισόδου-εξόδου των συνόρων, συμπεριλαμβανομένου του σταθμού τρένων υψηλής ταχύτητας Γουέστ Κοουλούν, υπάρχει ήδη πρόσθετο προσωπικό ελέγχου” τόνισε η Κάρυ Λαμ, Γενική Διευθύντρια Υγειονομικών Υπηρεσιών

Ο μεγαλύτερος φόβος των υγειονομικών αρχών είναι η απαρχή μιας νέας επιδημίας, όπως αυτής της γρίπης των πτηνών τη διετία 2002-2003, που ήταν η αιτία θανάτου 800 ανθρώπων σε 37 χώρες.

Αυξημένα μέτρα θα ληφθούν στην Κίνα ενόψει του επερχόμενου Φεστιβάλ Άνοιξης, αργότερα μέσα στον Ιανουάριο, με εκατομμύρια πολίτες να μετακινούνται στο εσωτερικό και πλήθος τουριστών να επισκέπτονται τη χώρα.

Οι ερευνητές μελετούν το προφίλ του ιού για τις πιθανές μεταλλάξεις του και την ταχύτητα μετάδοσής του.

Πηγή:ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος