Η Μελβούρνη βγαίνει από το lockdown την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου

Η Μελβούρνη θα βγει από το lockdown την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, όταν υπολογίζεται πως θα έχει εμβολιαστεί το 70% των κατοίκων άνω των 16 ετών.

Την ίδια ώρα στη Μελβούρνη Ελληνορθόδοξη εκκλησία στο προάστιο Thomastown εντάχθηκε μέσα στα σημεία υψηλού κινδύνου (tier 1), για έκθεση στο κορονοϊό.

Πρόκειται για τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Του Σωτήρος. Εργαζόμενος ως ψάλτης στο ναό, που ασθένησε από Covid, βρέθηκε στην εκκλησία ενώ ήταν πιθανώς μεταδοτικός, την περασμένη Κυριακή 10 Οκτωβρίου, 8:30 π.μ. και 1:00 μ.μ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στην Βικτώρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση της υγείας του είναι καλή.

Λόγω των υψηλών κρουσμάτων και του παρατεταμένου lockdown στην Μελβούρνη, οι εκκλησίες δεν είναι ακόμα ανοιχτές στους πιστούς για εκκλησιασμό, αλλά μεταδίδουν την λειτουργία διαδικτυακά, επιτρέποντας μόνο στα άκρως απαραίτητα άτομα να συμμετέχουν.
Οι υπόλοιποι τέσσερις παρόντες στον Ιερό ναό Μεταμόρφωσης Του Σωτήρος κατά την λειτουργία της περασμένης Κυριακής, είναι μέχρι στιγμής αρνητικοί στον κορονοϊό. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του τεστ Covid, όσοι ήταν στην εκκλησία έχουν λάβει εντολή να απομονωθούν για 14 ημέρες και να επανεξεταστούν.

Λόγω του περιστατικού δεν πραγματοποιήθηκε και δεν μεταδόθηκε διαδικτυακά η σημερινή Κυριακάτικη λειτουργία από την Ελληνορθόδοξη εκκλησία του Thomastown.

Η Μελβούρνη αναμένεται να χαλαρώσει σταδιακά τους περιορισμούς τύπου lockdown μόλις εμβολιαστεί πλήρως το 70 και 80% του πληθυσμού άνω των 16 ετών. Βρίσκεται πολύ κοντά στην επίτευξη του στόχου, ωστόσο σημειώνει καθημερινά περίπου 2000 κρούσματα και αρκετές ανθρώπινες απώλειες. Χθες ανακοινώθηκε ο θάνατος μιας 15χρονης κοπέλας με Covid, που είχε και άλλες υποκείμενες ασθένειες. Σήμερα αναφέρθηκαν άλλοι 7 νεκροί.

Την ίδια ώρα στην Νέα Νότια Ουαλία και το Σίδνεϊ, όπου έχει εμβολιαστεί ήδη πλήρως το 80% του πληθυσμού άνω των 16 ετών τα κρούσματα έπεσαν σήμερα στα 301. Οι πολίτες απολαμβάνουν μεγαλύτερες ελευθερίες και από την 1η Νοεμβρίου, οι πολιτειακές αρχές θα ανοίξουν ακόμα και τα διεθνή σύνορα, χωρίς υποχρεωτική καραντίνα για τους εμβολιασμένους.

Αυστραλία / Ανταπόκριση: Εμμα Παπαεμμανουήλ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος