Κορονοϊός: Τα 4 εκατ. κρούσματα πλησιάζει η Βραζιλία – Σε ύφεση η Αυστραλία για πρώτη φορά από το 1991

Τα 4 εκατομμύρια πλησιάζουν τα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό στη Βραζιλία, με τους θανάτους να ξεπερνούν τους 122.000. Σχεδόν 185.000 οι θάνατοι στις ΗΠΑ, σε ύφεση για πρώτη φορά από το 1991 η Αυστραλία, εξαιτίας της πανδημίας.

Τουλάχιστον 1.118 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 την Τρίτη στις ΗΠΑ, όπου ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού έφθασε τους 184.719 νεκρούς. Το ίδιο 24ωρο, επιβεβαιώθηκαν άλλα 43.728 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να ανέρχεται σε 6,09 εκατομμύρια.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα στην υφήλιο από την πανδημία του νέου κορονοϊού σε απόλυτα μεγέθη, τόσο ως προς τον αριθμό των μολύνσεων, όσο και ως προς αυτόν των θανάτων.

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 1.215 θάνατοι και 42.659 κρούσματα.

Ο λατινοαμερικάνικος γίγαντας των 212 εκατομμυρίων κατοίκων θρηνεί 122.596 θύματα, ενώ έχει καταγράψει 3.950.931 περιπτώσεις μόλυνσης. Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας στον κόσμο.

Στο Μεξικό, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 827 θανάτοι και 6.476 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη μεξικανική επικράτεια ανέρχεται σε 65.241 θανάτους επί συνόλου 606.036 μολύνσεων.

Η κυβέρνηση της χώρας, όπου καταγράφεται ο τρίτος βαρύτερος απολογισμός της πανδημίας στην υφήλιο, έχει επισημάνει ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό στην πραγματικότητα μάλλον είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Οι θάνατοι στην Κολομβία ξεπέρασαν τους 24.000 την Τρίτη, ενώ οι μολύνσεις από τον SARS-CoV-2 ξεπέρασαν τις 624.000, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας της χώρας των Άνδεων.

Η Μπογκοτά έχει καταγράψει 20.052 θανάτους και 624.069 μολύνσεις. Τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα είναι 133.155.

Τα στοιχεία αυτά δημοσιοποιήθηκαν την εβδομάδα που η Κολομβία ήρε τα αρχικά μέτρα καραντίνας, σχεδόν πέντε μήνες αφότου επιβλήθηκε το εθνικό lockdown.

Η καραντίνα που κήρυξε στα τέλη Μαρτίου ο πρόεδρος Ιβάν Ντούκε είχε στόχο να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού αλλά είχε συνέπεια να κλείσουν χιλιάδες επιχειρήσεις, εκτοξεύοντας πάνω από το 20% το ποσοστό της ανεργίας.

Η Κολομβία εισέρχεται πλέον σε φάση επιλεκτικών περιοριστικών μέτρων, σύμφωνα με την κυβέρνηση. Οι περιορισμοί στις συναθροίσεις πλήθους συνεχίζονται αυτόν τον μήνα, όσο η κυβέρνηση θα αποτιμά την επιδημιολογική κατάσταση. Περισσότεροι τομείς της οικονομίας ξεκινούν ξανά τη δραστηριότητά τους, αν και με αυστηρά πρωτόκολλα υγειονομικής ασφάλειας.

Τα 3,8 εκατομμύρια πλησιάζουν σήμερα τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ινδία, την ώρα που τα κρατίδια εξακολουθούν να χαλαρώνουν τους περιορισμούς παρά την άνοδο του αριθμού των νέων μολύνσεων.

Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν στην Ινδία 78.357 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 3.769.523. Περισσότεροι από 66.300 άνθρωποι έχουν πεθάνει από κορονοϊό.

Η Ινδία είναι η τρίτη πλέον πληγείσα χώρα από την πανδημία, μετά τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, την οποία αναμένεται να ξεπεράσει σε αριθμό κρουσμάτων σε μερικές ημέρες εφόσον συνεχιστεί η ίδια αυξητική τάση.

Η Ρωσία κατέγραψε σήμερα 4.952 νέα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό σε εθνικό επίπεδο σε 1.005.000, ο τέταρτος μεγαλύτερος παγκοσμίως.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 115 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους το τελευταίο 24ωρο από covid-19, με τους οποίους ο επίσημος αριθμός των νεκρών από την νόσο ανήλθε σε 17.414.

Η Ουκρανία κατέγραψε 2.495 νέα κρούσματα κορονοϊού και 51 θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες.

Οι αρχές της χώρες απαγορεύουν την είσοδο στους περισσότερους αλλοδαπούς ως τις 28 Σεπτεμβρίου και παρέτειναν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν υιοθετηθεί λόγω covid-19 έως το τέλος Οκτωβρίου.

Ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμιγκάλ έχει δηλώσει ότι η κυβέρνηση εκτιμά πως ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού θα εξακολουθήσει να αυξάνει τον Σεπτέμβριο και ενδέχεται να φτάσει τα 3.000 ημερησίως το τέλος του μήνα.

Μέχρι στιγμής στη χώρα έχουν καταγραφεί 125.789 κρούσματα covid-19 και 2.656 θάνατοι.

Κορονοϊός: Τα 4 εκατ. κρούσματα πλησιάζει η Βραζιλία – Σε ύφεση η Αυστραλία για πρώτη φορά από το 1991
AP Photo/Rick Rycroft

Και τυπικά σε ύφεση εισήλθε σήμερα η Αυστραλία, για πρώτη φορά από το 1991, καταγράφοντας συρρίκνωση της οικονομίας της κατά 7% του ΑΕΠ κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, με βάση τα επίσημα δεδομένα που δημοσιοποιήθηκαν.

Πρόκειται για την πιο απότομη συρρίκνωση της οικονομίας που έχει διαπιστωθεί ποτέ μέσα σ’ ένα τρίμηνο στη χώρα αυτή, που κατέγραφε ανάπτυξη για τριάντα χρόνια, μένοντας ανεπηρέαστη ακόμη και από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, σύμφωνα με την αυστραλιανή στατιστική υπηρεσία. Μια χώρα εισέρχεται σε ύφεση τυπικά όταν συμπληρώσει δύο συναπτά τρίμηνα συρρίκνωσης της οικονομίας της· η αυστραλιανή οικονομία είδε τη δραστηριότητα να υποχωρεί κατά 0,3% το πρώτο τρίμηνο.

Παράλληλα οι αρχές στην πολιτεία Βικτόρια, που έχει μετατραπεί σε επίκεντρο της πανδημίας του κορονοϊού στην Αυστραλία, ανακοίνωσαν ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψαν έξι θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 90 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη ημέρα με διψήφιο αριθμό μολύνσεων, κάτι που ωθεί τις αρχές να μιλούν για το ενδεχόμενο χαλάρωσης των αυστηρών περιοριστικών μέτρων, ώστε να ανοίξουν ξανά τομείς της οικονομίας που τελούν σε αναστολή.

Τον περασμένο μήνα, είχαν καταγραφεί ως και πάνω από 700 κρούσματα μέσα σε μία ημέρα.

Η Μελβούρνη, πρωτεύουσα της Βικτόριας και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, μπήκε στην τέταρτη από τις έξι εβδομάδες του lockdown. Οι πολιτειακές αρχές θα ανακοινώσουν την Κυριακή το χρονοδιάγραμμα χαλάρωσης των περιορισμών.

Η πολιτεία Κουίνσλαντ έκανε λόγο για δύο κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, και τα δύο συνδεόμενα με προηγούμενες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις.

Συνολικά η Αυστραλία καταγράφει σχεδόν 26.000 κρούσματα –το 75% εξ αυτών στη Βικτόρια– και 663 θανάτους.

Η Ουγγαρία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι κατέγραψε 365 νέα κρούσματα κορονοϊού, τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό από την έναρξη της πανδημίας, καθώς οι πολίτες επιστρέφουν από τις θερινές τους διακοπές και ανοίγουν και πάλι τα σχολεία.

Η χώρα αυτή με πληθυσμό περίπου δέκα εκατομμύρια κατοίκους πέρασε το πρώτο κύμα της covid-19 νωρίτερα μέσα στον χρόνο με μικρότερο αριθμό κρουσμάτων σε σχέση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων μέχρι σήμερα ανέρχεται σε 6.622 και των θανάτων σε 619.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν έχει κλείσει τα σύνορα για τους ξένους επισκέπτες παρότι από την απαγόρευση έχει εξαιρέσει τους πολίτες τριών γειτονικών κεντροευρωπαϊκών χωρών -της Τσεχίας, της Πολωνίας και της Σλοβακίας- με την προϋπόθεση ότι θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τεστ και ότι το αποτέλεσμά του θα είναι αρνητικό.

Η ΕΕ, η οποία επιμένει στην επιβολή ενιαίων κανόνων για όλους τους πολίτες του μπλοκ που διασχίζουν εσωτερικά σύνορα, έχει χαρακτηρίσει την απόφαση αυτή της Βουδαπέστης μεροληπτική και ως εκ τούτου παράνομη.

Ακόμη ένδεκα ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες στη Γερμανία, όπου επιβεβαιώθηκαν άλλα 1.256 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού ανέρχεται σε 9.313 θανάτους επί συνόλου 244.855 μολύνσεων, σύμφωνα με το Ινστιτούτο.

Τις 118.538 έφθασαν συνολικά οι περιπτώσεις μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στο Ισραήλ, καθώς τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.942 νέα κρούσματα, ενημέρωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού αυξήθηκε στους 957 θανάτους, καθώς άλλοι 18 άνθρωποι υπέκυψαν στην COVID-19 το προηγούμενο 24ωρο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Την Τρίτη, η Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων του Ισραήλ απείλησε να προκηρύξει γενική απεργία εξαιτίας του σχεδίου του υπουργείου Οικονομικών να προχωρήσει σε μειώσεις μισθών στον δημόσιο τομέα εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος