Ιστορικής σημασίας η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ (video)

«Από εδώ και στο εξής θα μπορούμε να αναφερόμαστε στην 24η Απριλίου του 2021 ως μια ιστορική ημέρα για τους Αρμένιους, ακριβώς γι’ αυτό υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση την απόφαση του Αμερικανού προέδρου», είπε σε συνέντευξή της η πρόεδρος της Αρμενικής Επιτροπής Ελλάδος, Χριψιμέ Χαρουτουνιάν, στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ μετά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους πριν από 106 χρόνια.

Η πράξη του προέδρου των ΗΠΑ αποτελεί ηθική δικαίωση, σύμφωνα με την κα Χαρουτουνιάν, που αφορά όλους του λαούς που έχουν υποστεί γενοκτονία. Η σημερινή επιτυχία είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών εκατομμυρίων ανθρώπων, οι οποίοι στήριξαν με κάθε τρόπο τις ενέργειες που οδήγησαν στην αναγνώριση της γενοκτονίας. «Ο αγώνας συνεχίζεται, δεν σταματά εδώ. Ίσα ίσα παίρνει μια νέα δυναμική ακριβώς γιατί θέτει και την Τουρκία πλέον υπεύθυνη να αποδεχθεί και η ίδια την ιστορική της ευθύνη», συμπλήρωσε η πρόεδρος της Αρμενικής Επιτροπής Ελλάδος.

Τη χαρά του μπροστά σε αυτή τη πράξη εξέφρασε και ο μουσικός Χάικ Γιαζιτζιάν με ένα αρμένικο τραγούδι στον κήπο της ΕΡΤ. «Η σημερινή πράξη είναι ένα μάθημα για να μην επαναλάβει η ανθρωπότητα τα ίδια λάθη», ανέφερε ο κ. Γιαζιτζιάν και με ένα τραγούδι «αγάπης» έστειλε το δικό του μήνυμα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος