ΗΠΑ: Κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία συνελήφθη κατά τη διάρκεια online ακρόασης (video)

Ο Κόμπι Χάρις, 21 ετών, από το Μίτσιγκαν με απόφαση δικαστηρίου του είχαν επιβληθεί ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να μην πλησιάσει τη φίλη του μετά την επίθεση εναντίον της στις 9 Φεβρουαρίου, στην πόλη Στούργκις.

Λόγω των περιορισμών για τη διάδοση του κορονοϊού, η ακρόαση της υπόθεσης στις 2 Μαρτίου, μπροστά από τον δικαστή του περιφερειακού δικαστηρίου του St. Joseph, Jeffrey Middleton, έγινε μέσω Zoom. Η ακρόαση περιελάμβανε εμφανίσεις από τον κατηγορούμενο και το θύμα.

Είχαν περάσει επτά λεπτά από την έναρξη της διαδικασίας όταν ο δικηγόρος του Χάρις, ενώ απαντούσε σε ένσταση της εισαγγελέως Ντέμπορα Ντέιβις, το θύμα φάνηκε να κοιτάζει από την κάμερα στα δεξιά της.

Τότε η εισαγγελέας διέκοψε το δικηγόρο υπεράσπισης του κατηγορουμένου και εξέφρασε την άποψη ότι “το θύμα βρισκόταν στο ίδιο διαμέρισμα με τον κατηγορούμενο καθώς και ότι ανησυχούσε πάρα πολύ για την ασφάλειά της”.

Ο δικαστής ζήτησε από τον άνδρα να βγει έξω και να του δείξει τον αριθμό του σπιτιού στο οποίο που βρισκόταν. Ο άνδρας ισχυρίστηκε ότι δεν έχει μπαταρία και λίγα λεπτά μετά άκουσε τους αστυνομικούς να χτυπούν την εξώπορτα.

Ο δικαστής αναγνώρισε ότι ο δικηγόρος υπεράσπισης του Χάρις σαφώς δεν είχε ιδέα ότι ο πελάτης του παραβίαζε δικαστική απόφαση και ευχαρίστησε την αστυνομία του Στούργκις που έφτασε στο διαμέρισμα της γυναίκας τόσο γρήγορα.

Με το τσιγάρο στο στόμα και τις χειροπέδες στα χέρια ο άνδρας ισχυρίστηκε ότι ποτέ δεν επιτέθηκε στη γυναίκα με τον δικαστή να του λέει ότι “είναι η πρώτη φορά που κάποιος είναι στο διπλανό δωμάτιο και πιθανόν εκφοβίζει τον μάρτυρα. Μην πεις τίποτα άλλο. Η εγγύησή σου ακυρώνεται. Σκάβεις τον λάκκο σου. Έχεις φτάσει στον πάτο και συνεχίζεις να σκάβεις”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος