Γέμισε σκουπίδια ο χώρος μπροστά από την Αγία Σοφία

Θλίψη προκαλούν οι εικόνες της Αγίας Σοφίας, αφού οι μουσουλμάνοι προσκυνητές δεν σέβονται καθόλου το περιβάλλον. Ο χώρος μπροστά από το ναό θυμίζει σκουπιδότοπο, ενώ εκφράζεται κίνδυνος πρόκλησης ζημιών στο εσωτερικό από το συνωστισμό των προσκυνητών.

Πλήθος μουσουλμάνων συρρέει διαρκώς για να προσευχηθεί στην Αγία Σοφία, η οποία με εντολή Ερντογάν είναι ανοικτή όλο το 24ωρο.

Την ίδια ώρα, ο Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει το προπαγανδιστικό του παιχνίδι, εμμένοντας στην εμπρηστική του ρητορική. Μετά τις αμφίσημες δηλώσεις του για επίθεση ή διαπραγματεύσεις, επανήλθε με νέες απειλές, λέγοντας: «Η υλοποίηση των ονείρων των προγόνων μας έγινε από τον Μωάμεθ τον Πορθητή. Παρόλο που πέρασαν αιώνες από την κατάκτηση, βλέπουμε ότι ακόμη δεν έχει γίνει αποδεκτό ότι η Κωνσταντινούπολη είναι στα χέρια του τουρκικού έθνους και των μουσουλμάνων».

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής ξεκινάει εκστρατεία ενημέρωσης, προκειμένου η Αγία Σοφία, να επιστρέψει στο μουσειακό καθεστώς της, διεμήνυσε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος.

Σχετική είδηση: Επιφυλακή και ετοιμότητα από την Ελλάδα – Κάθε μέρα και μία πρόκληση ο Ερντογάν (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος