Εμπιστοσύνη στο εμβόλιο αλλά και νέα προειδοποίηση στην AstraZeneca από την Κομισιόν – Σήμερα το πόρισμα του ΕΜΑ (video)

Βρυξέλλες, Ανταπόκριση: Ειρήνη Ζαρκαδούλα 

Την εμπιστοσύνης της στο εμβόλιο της AstraZeneca εξέφρασε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λαϊεν. Προειδοποίησε όμως την εταιρεία ότι όλα βρίσκονται πάνω στο τραπέζι σε περίπτωση που δεν τηρήσει τα συμφωνηθέντα. Παράλληλα, εντός της ημέρας αναμένεται η απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για το εμβόλιο της AstraZeneca.

Εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 17:00 ώρα Ελλάδος, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

«Όλα δείχνουν ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα δώσει το “ελεύθερο” για την εκ νέου χορήγηση του εμβολίου AstraZeneca», το ιταλικά τηλεοπτικό δίκτυο Canale 5, του ομίλου Μπερλουσκόνι.

Ιταλία και Γαλλία, μόλις δοθεί το πιθανό «πράσινο φως», θα συνεχίσουν με αυξημένο ρυθμό τους εμβολιασμούς, και με το βρέτανο-σουηδικό σκεύασμα κατά του κορονοϊού. Στην Ιταλία, μάλιστα, τα εμβόλια αναμένεται ότι σύντομα θα χορηγούνται στα φαρμακεία, αλλά και σε μεγάλες πισίνες, σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Στο μεταξύ ο αναπληρωτής αρχίατρος της Αγγλίας, δήλωσε ότι περιμένει πως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) θα συμφωνήσει με τις καθησυχαστικές αποδείξεις που δείχνουν ότι δεν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για εμφάνιση θρόμβων από το εμβόλιο της AstraZeneca για την Covid-19.

«Στο παρασκήνιο, γίνεται πολλή δουλειά για να δούμε αν υπάρχει κάποια σχέση του εμβολίου, με αυτό που αποκαλούμε θρομβοεμβολικά επεισόδια», είπε ο Τζόναθαν Βαν-Ταμ σε συνέντευξη Τύπου.

Η δημιουργία του πιστοποιητικού αυτού προέρχεται από την ανάγκη να ανοίξουν οι κοινωνίες και δεν θα υπάρχει για πάντα τόνισε η Κομισιόν κατά την παρουσίαση του «πράσινου» πιστοποιητικού. Όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σηματοδοτήσει το τέλος της κρίσης θα πάψει και η χρήση του. Το έγγραφο αυτό δεν θα είναι διαβατήριο και θα είναι δωρεάν. Όπως όλα δείχνουν η πρόταση τυγχάνει αποδοχής από τα κράτη μέλη ακόμη και από αυτά που είχαν εκφράσει επιφυλάξεις στην αρχή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος