Δορυφορικές φωτογραφίες φέρεται να δείχνουν νέα συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία

Δύο νέες δορυφορικές φωτογραφίες από τα σύνορα Ουκρανίας-Ρωσίας, που δόθηκαν πριν από λίγο στη δημοσιότητα φουντώνουν τις ανησυχίες για την κατάσταση στην περιοχή.

Τις φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Associated Press και φέρεται να δείχνουν την αύξηση των ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία την ώρα που οι διπλωματικές πιέσεις και δηλώσεις εντείνονται και από τις δύο πλευρές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είχε προειδοποιήσει πριν από λίγες μέρες τον Ρώσο ομόλογό του για σοβαρές συνέπειες σε περίπτωση που η Μόσχα εισβάλλει στην Ουκρανία.

Επίσης, βίντεο δείχνει ρωσικές ασκήσεις στο Ροστόφ, στα σύνορα με την Ουκρανία παρά το γεγονός ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν από την πλευρά του έχει διαψεύσει σε όλους τους τόνους το ενδεχόμενο η Μόσχα να εισβάλει στην Ουκρανία.

Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ διά στόματος Μπορέλ και Στόλτενμπεργκ αντίστοιχα επανέλαβαν τη στήριξή τους στο Κίεβο ζητώντας αποκλιμάκωση της έντασης. Μάλιστα ο Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι θα κάνουν οτιδήποτε χρειάζεται για τη στήριξη των συμμάχων του ΝΑΤΟ.

Πηγή: ΕΡΤ – Επιμέλεια: Κλειώ Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος