Ασθενής ανάκαμψη στις χρηματαγορές της Ευρώπης μετά το «μαζικό ξεπούλημα»

Οι ευρωπαϊκές μετοχές δίνουν σημάδια ανάκαμψης με το άνοιγμα των χρηματαγορών, ωστόσο χθες καταγράφηκαν οι χειρότερες απώλειες από τον Ιούνιο του 2016, με τους επενδυτές να αντιδρούν με ρευστοποιήσεις στην εικόνα εξάπλωσης της επιδημίας του κορονοϊού, εκτός των “ορίων” της Κίνας. Στο ελληνικό χρηματιστήριο, ανοδικά κινούνται 44 μετοχές, 15 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 10:55, διαμορφώνεται στις 820,53 μονάδες σημειώνοντας ήπια άνοδο 0,27%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 12,85 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,27%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί οριακά σε ποσοστό 0,07%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Σαράντης (+2,60%), της Viohalco (+2,47%), της ΔΕΗ (+1,93%), της Fourlis (+1,54%) και του ΟΛΠ (+1,45%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Jumbo (-1,67%), της Motor Oil (-0,62%) και της Ελλάκτωρ (-0,42%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες του Εμπορίου (+3,68%) και των Πρώτων Υλών (+2,35%) , ενώ απώλειες καταγράφει μόνο ο δείκτης των Προσωπικών Προϊόντων (-0,30%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Τζιρακιάν +8,62% και Μοτοδυναμική +7,43%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Δρομέας -11,90% και Ιντεάλ(κ) -7,56%.

Οι αγορές σε όλο τον κόσμο προσπάθησαν να σταθεροποιηθούν, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη STOXX 600 να ενισχύεται κατά 0,6%.

Ύστερα από βουτιά 5,4% χθες, οι μετοχές στο Μιλάνο ενισχύθηκαν κατά 0,6%.

Οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών, που δέχθηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα χθες, κινήθηκαν ανοδικά. Οι μετοχές των Lufthansa, EasyJet και Ryanair κατέγραψαν άνοδο μεταξύ 0,6% και 1,4%.

Με πτώση 1.100 μονάδων έκλεισε και ο δείκτης Dow Jones στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς και οι Αμερικανοί επενδυτές έδειξαν δείγματα πανικού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος