Αγωνία για την πορεία της πανδημίας στην Ευρώπη – Προχωρούν οι κλινικές δοκιμές εμβολίων

Αριθμοί που παραπέμπουν στις πρώτες ημέρες της πανδημίας εμφανίζονται και πάλι, με την Ευρώπη να βρίσκεται μπροστά σε ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού και Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία να καταγράφουν ρεκόρ νέων κρουσμάτων. Εξαιρετικά δύσκολη παραμένει η κατάσταση και στην αμερικανική ήπειρο, ενώ στη Ρωσία συνεχίζονται οι εμβολιασμοί σε εθελοντές.

Παρά τις αντιδράσεις και το σκεπτικισμό που εκφράζουν επιστήμονες σε όλο τον κόσμο, το ρωσικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως η πρώτη παρτίδα του ρωσικού εμβολίου θα είναι έτοιμη στα τέλη Αυγούστου. Η παραγωγή έχει ξεκινήσει, ενώ εθελοντές που έχουν εμβολιαστεί δηλώνουν πως είναι καλά.

Δεκατέσσερα άτομα έχουν δοκιμάσει το εμβόλιο που ουσιαστικά εγκρίθηκε προτού ολοκληρωθεί η φάση 3 των κλινικών δοκιμών.

Στις ΗΠΑ, έχουν μπει στη φάση 3 των κλινικών δοκιμών τα εργαστήρια της Moderna.
Μέσα στην εβδομάδα ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ανακοινώσει συμφωνία 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων με την εταιρεία για την παραγωγή 100 εκατομμυρίων δόσεων όταν πλέον θα έχει εγκριθεί.

Την απόφαση της Γερμανίας να χαρακτηρίσει προορισμό υψηλού ρίσκου την Ισπανία για τους πολίτες της χώρας του δικαιολόγησε ο υπουργός Υγείας της χώρας, ζητώντας παράλληλα να αποφεύγουν το συνωστισμό. Όποιοι Γερμανοί επιστρέφουν από την Ισπανία θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ και να μπαίνουν σε καραντίνα δεκατεσσάρων ημερών.

Η Ισπανία είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς των Γερμανών, όμως το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει άνοδο των κρουσμάτων.

Από τις 4 τα ξημερώματα ισχύει καραντίνα 14 ημερών για όσους Βρετανούς επιστρέφουν από διακοπές στη Γαλλία. Πολλοί μάλιστα έσπευσαν να προλάβουν την προθεσμία και διέκοψαν τις διακοπές τους νωρίτερα.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος