«Κόκκινος» συναγερμός στη Βαρκελώνη για ακραία καιρικά φαινόμενα – Δρόμοι ποτάμια, πλημμύρισε το αεροδρόμιο (δείτε βίντεο)

Σε κόκκινο συναγερμό για ισχυρές βροχοπτώσεις βρίσκεται τις τελευταίες ώρες και η Βαρκελώνη, με τις αρχές να προειδοποιούν για ακραίο κίνδυνο για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Οι καταιγίδες συνεχίζουν να κατακλύζουν την περιοχή, η Ισπανία συνεχίζει να δοκιμάζεται, οι υποδομές έχουν πλημμυρίσει και οι δρόμοι μέσα σε λίγες ώρες έχουν γίνει ποτάμια.

Η τοπική κυβέρνηση της Καταλονίας ειδοποίησε ήδη από χθες τους κατοίκους για ισχυρές βροχοπτώσεις σε εννέα περιοχές της Καταλονίας.

Από το πρωί τα σχολεία είναι κλειστά. Οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα έχει ανασταλεί. Επιπλέον, 50 πτήσεις που επρόκειτο να αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο της Βαρκελώνης El Prat ακυρώθηκαν ή θα αντιμετωπίσουν μεγάλες καθυστερήσεις έπειτα από θύελλα που έπληξε την περιοχή. Παράλληλα, μέρος του αεροδρομίου έχει πλημμυρίσει.

Τα δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου της Καταλονίας έχουν ακυρωθεί, ενώ σταθμοί του μετρό και δρόμοι έχουν επίσης κλείσει, καθώς οι Αρχές προσπαθούν να περιορίσουν τις μετακινήσεις των ανθρώπων και να αποφύγουν την επανάληψη της καταστροφής της περασμένης εβδομάδας.

Το μετεωρολογικό φαινόμενο που έζησε η Βαλένθια την τελευταία εβδομάδα, μεταφέρεται προς τα βόρεια. Μεταφέρθηκε προς την Καστεγιόν στα βόρεια της Βαλένθιας και στην Καταλονία. Η πρόβλεψη έγινε εδώ και δέκα ημέρες από τη Μετεωρολογική, η οποία παρακολουθεί καθημερινά και εντοπίζει τις περιοχές όπου πέφτουν αυτές οι βροχές.

Ο προαστιακός, δεν λειτουργεί στη Βαρκελώνη και επιπλέον προβλήματα αντιμετωπίζουν και όσοι επιχειρούν να προσεγγίσουν οδικώς την πόλη, γιατί το νερό είναι πολύ. Αν και αυτή την ώρα, όπως λέει η μετεωρολογική, έχει μειωθεί η ένταση της βροχής.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας εξέδωσε κόκκινο συναγερμό για βροχές κατά μήκος της ακτογραμμής της Βαρκελώνης, προειδοποιώντας τους πολίτες να μην ταξιδεύουν «εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο» και να βρίσκονται σε εγρήγορση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος