Ιταλία: Θετικό κρούσμα σε πτήση Ρώμη-Αλγκέρο, 130 επιβάτες σε καραντίνα

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Σύμφωνα με τα Ιταλικά ΜΜΕ, ένας επιβάτης που ταξίδευε στην πτήση Ρώμη-Αλγκέρο της Κυριακής και ο οποίος είχε προηγουμένως ταξιδέψει από την Αφρική με ενδιάμεση στάση στην Ολλανδία, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. 

Ως αποτέλεσμα οι 130 επιβάτες του αεροσκάφους να τεθούν σε καραντίνα και να υποστούν τεστ για να επιβεβαιωθεί τυχόν θετικότητά τους στον κορονοϊό ώστε οι Αρχές να προχωρήσουν σε περαιτέρω ιχνηλάτηση των πρόσφατων επαφών τους. 

Στο εργαστήριο μικροβιολογίας και ιολογίας του Sassari της Σαρδηνίας ξεκίνησε η διαδικασία για τον εντοπισμό της παραλλαγής του ιού που εντοπίστηκε στον θετικό ασθενή, ο οποίος σημειώνεται πως δεν έχει παρουσιάσει ακόμη συμπτώματα της νόσου. Τα αποτελέσματα του εργαστηρίου αναμένονται την επόμενη εβδομάδα. 

Να σημειώσουμε πως στην πτήση υπήρχαν επίσης ποδοσφαιριστές, μάνατζερ και προπονητές της ομάδας Torres Sassari που αγωνίζεται στη Δ κατηγορία και που το βράδυ της Κυριακής επέστρεφαν από το ταξίδι στην πόλη Santa Maria Capua Vetere της Καμπανίας, μετά τον αγώνα με την τοπική ομάδα Gladiator. Όλοι τους βρίσκονται σε καραντίνα και για αυτό το λόγο οι επόμενοι αγώνες τους ενδέχεται να αναβληθούν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος