Ιταλία: Διαδεδομένο πλέον το στέλεχος Δ – Στο 1,26 ο δείκτης Rt

Για πρώτη φορά από τον περασμένο Μάρτιο, ο δείκτης Rt στην Ιταλία ανήλθε στο 1,26, έναντι του 0,91 της περασμένης εβδομάδας. Επίσης, τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία και κυμαίνονται από 19 έως 40 ανά εκατό χιλιάδες κατοίκους.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία για την πανδημία στην Ιταλία, η κυκλοφορία της παραλλαγής Δέλτα αυξάνεται στην Ιταλία και είναι η πλέον διαδεδομένη, επομένως είναι σκόπιμο να πραγματοποιείται εκτεταμένη παρακολούθηση και αλληλουχία των κρουσμάτων. 

Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή στην Ιταλία υπάρχουν 16 περιφέρειες με Rt άνω του 1, με τη Σαρδηνία να φτάνει το 2,24. Ακολουθούν Λιγκουρία (1,45), Μάρκε (1,46), Τοσκάνη (1,43) και Βένετο (1,67)

Με βάση τα νέα κριτήρια αξιολόγησης και επιβολής τυχόν πρόσθετων μέτρων, καμία περιοχή δεν υπερβαίνει τα όρια της κίτρινης ζώνης, αν και περιφέρειες όπως η Καλαβρία (5,7%) και η Σικελία (5,2%) ήδη δείχνουν σχετικά σημαντικά ποσοστά.

Όσον αφορά στον αριθμό των κρουσμάτων, η Σαρδηνία βρίσκεται στην πρώτη θέση με 82,8 ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, και ακολουθούν Βένετο (68,9), Λάτσιο (68,8) και Σικελία (64,9), κάτι που αντικατοπτρίζεται στον νέο χάρτη ECDC που δημοσιεύθηκε χθες.

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος