Ιταλία: Λίστα του μη εμβολιασμένου σχολικού προσωπικού ζητά ο Επίτροπος της Κατάστασης Εκτάκτου Ανάγκης

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Ο Επίτροπος της Κατάστασης Εκτάκτου Ανάγκης, Στρατηγός Francesco Figliuolo, ζήτησε να του διατεθεί μια λίστα με τα μέλη του σχολικού προσωπικού που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να εμβολιαστούν έως τις 20 Αυγούστου. Πρόκειται για μια κίνηση στα πλαίσια της “μέγιστης κάλυψης εμβολιασμού για το σχολικό προσωπικό μέσω ενεργούς συμμετοχής του” και που θέλει να θωρακίσει την έναρξη του νέου σχολικού έτους. 

Σε επιστολή του στις Ιταλικές Περιφέρειες, και θέτοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια των μαθητών, ο Στρατηγός τόνισε πως οι Περιφέρειες και οι Επαρχίες θα πρέπει να «εφαρμόσουν τις απαραίτητες ενέργειες για να δώσουν προτεραιότητα στις χορηγήσεις εμβολίου σε μαθητές ηλικίας 12 ετών και άνω».

Σε παρόμοιο μοτίβο και ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Andrea Costa, ο οποίος σε σημείωμά του τόνισε πως “το σχολείο αποτελεί προτεραιότητα, και όλα θα πρέπει να γίνουν για να εγγυηθούν την εν παρουσία μάθηση”. Επίσης, αναφερόμενος στο σχολικό διδακτικό αλλά και μη προσωπικό, ο Υφυπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά: “Ελπίζουμε ότι έως τις 20 Αυγούστου (το προσωπικό) θα ανταποκριθεί με πεποίθηση στο κάλεσμα για εμβολιασμό, κατανοώντας την αστική αξία αυτής της χειρονομίας. Εάν, ωστόσο, το πρόβλημα παραμείνει μέχρι αυτή την ημερομηνία, πιστεύω ότι είναι σκόπιμο να εξεταστεί το σενάριο υποχρεωτικού εμβολιασμού για αυτήν την κατηγορία”. 

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αποτελεί σημαντικό ζήτημα για την Ιταλική Κυβέρνηση, η οποία δεν θέλει να ρισκάρει εκ νέου άλλο ένα έτος με εξ αποστάσεως μάθηση. Μέχρι στιγμής, το σχολικό προσωπικό που έχει εμβολιαστεί έχει φτάσει το ποσοστό του 86%. Στόχος της Κυβέρνησης, μέχρι τις 20 Αυγούστου, είναι ο αριθμός να φτάσει το 93%.

Σημειωτέον, οι δηλώσεις αυτές έρχονται την ίδια μέρα που παρουσιάζεται ο νέος χάρτης ECDC, ο οποίος δείχνει επιδείνωση της υγειονομικής εικόνας της χώρας, με 4 Ιταλικές περιφέρειες να ‘βάφονται’ στα κίτρινα: Βένετο, Σικελία, Λάτσιο και Σαρδηνία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος