Ιταλία: Πολυτελής βίλα των Ζελένσκι ενοικιάστηκε σε Ρώσους;

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Η πολυτελής περιοχή της Βερσίλια, στη Βόρειο ακτή της Τοσκάνης, αποτελεί θέρετρο πολλών γνωστών προσωπικοτήτων, πόσο μάλλον προορισμό υπερ πλούσιων τουριστών. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν υπερπολυτελείς βίλες ιδιοκτησίας διαφόρων V.I.P. από όλο τον κόσμο, οι οποίες ενοικιάζονται για την καλοκαιρινή περίοδο σε υπέρογκες τιμές.
Να υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες μας πως στην ίδια περιοχή πραγματοποιήθηκε και η κατάσχεση του γιοτ Scheherazade στη Marina di Carrara τον περασμένο Μάιο, ιδιοκτησίας εταιρείας που φαίνεται να συνδέεται με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι Ζελένσκι και η βίλα αξίας 3,8 εκ. ευρώ

Μεταξύ των V.I.P. που κατέχουν περιουσίες στην Βερσίλια υπάρχει και η γνωστή, κυρίως στους ντόπιους, βίλα του ζεύγους Ζελένσκι, η οποία βρίσκεται στην περιοχή Vittoria Apuana στο Forte dei Marmi. Σύμφωνα με τα Ιταλικά ΜΜΕ, η ιδιοκτησία φαίνεται να αγοράστηκε το 2018 (όταν δηλαδή ο Ζελένσκι ήταν ηθοποιός και παραγωγός) έναντι του ποσού των 3,8 εκατομμυρίων ευρώ από μια κυπριακή εταιρεία, την Aldorande Limited. Η εταιρεία, η οποία διαχειρίζεται τη βίλα μέσω Ιταλών μεσαζόντων, παραπέμπει στη σύζυγο του Βολοντίμιρ Ζελένσκι από τότε που ο ίδιος έγινε Πρόεδρος της Ουκρανίας.
Η βίλα αγοράστηκε με μοναδικό επενδυτικό σκοπό, και τον μήνα Αύγουστο ενοικιάζεται έναντι του ποσού των 50.000 ευρώ. Μάλιστα ο Sergey Bashkyrtsev, Ουκρανός και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου ενός εκ των πιο σημαντικών κτηματομεσιτικών γραφείων της περιοχής, δήλωσε πως «ο Ζελένσκι ήρθε στο Forte dei Marmi ίσως δύο ή τρεις φορές, όχι παραπάνω».

Σε ποιους ενοικιάστηκε η βίλα;

Η εφημερίδα Il Tirreno δημοσίευσε τον εντοπισμό μιας ενδιαφέρουσας ανάρτησης μέσω ενός σέλφι μιας Ρωσίδας γυναίκας στο πάρκο της βίλας Ζελένσκι, είδηση η οποία τοπικά κυκλοφορούσε σαν φήμη στην ευρύτερη περιοχή.
Η υπόθεση κίνησε και το ενδιαφέρον της εφημερίδας La Stampa, η οποία σήμερα δημοσιεύει σχετικό ρεπορτάζ. Σύμφωνα με διαφόρους μάρτυρες, φαίνεται πως τον Αύγουστο υπήρχε μια ρωσόφωνη κυρία στον κήπο της βίλας Ζελένσκι “με όνομα, επώνυμο και ρωσικό αριθμό κινητού”.

Σύμφωνα με την La Stampa, ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου ενοικίασης του ακινήτου, Claudio Salvini, έδωσε “αντιφατικές, καυτές απαντήσεις πριν χάσει την υπομονή του”, εφόσον αρχικά δήλωσε πως «οι ένοικοι κατοικούν στο Λονδίνο» πριν διορθώσει τη δήλωσή του τονίζοντας πως οι ένοικοι «έχουν Ελβετικό διαβατήριο».
Μάλιστα σύμφωνα με την εφημερίδα
La Repubblica ο Salvini δήλωσε πως «εάν κάποιος έχει ακούσει να μιλάνε ρωσικά σε αυτό το σπίτι, είναι επειδή ο ενοικιαστής μπορεί να είχε ρωσόφωνους επισκέπτες».
Μια υπάλληλος του γραφείου τόνισε επίσης πως υπάρχει εντολή «να μην νοικιάσουμε σε Ρώσους, Ουκρανούς και Λευκορώσους» διαβεβαιώνοντας μάλιστα πως «οι ένοικοι του Αυγούστου είχαν Ευρωπαϊκό διαβατήριο».

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα της Ιταλικής εφημερίδας, αρχικά η βίλα έπρεπε να νοικιαστεί σε μια Κορεάτικη οικογένεια, η οποία όμως ακύρωσε την τελευταία στιγμή, με τον κίνδυνο να μείνει άδειο “τον πιο κερδοφόρο μήνα”. Έτσι αποφασίστηκε να δοθεί στο πρώτο αίτημα που έφτασε στο πρακτορείο, δηλαδή αυτό “ενός ζευγαριού με ένα μικρό παιδί, όλοι πιθανότατα με διπλά διαβατήρια”.

Για λόγους προσωπικών δεδομένων, οι Ιταλοί δημοσιογράφοι δεν κατάφεραν να δουν τα συμβόλαια ενοικίασης. Όμως ο Sergey Bashkyrtsev δήλωσε στην La Stampa την βεβαιότητά του πως «ο πρόεδρος Ζελένσκι δεν ενημερώθηκε ποτέ για τους ενοίκους του σπιτιού του» αλλά και το γεγονός πως «οι ένοικοι δεν γνωρίζουν το όνομα του ιδιοκτήτη του σπιτιού».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος