Ιταλία: Μέτρο προσωρινής κατάσχεσης της υποτιθέμενης “θαλαμηγού του Πούτιν” αξίας 650 εκ. ευρώ (video)

Την Παρασκευή 6 Μαΐου αργά το βράδυ η Ιταλική Κυβέρνηση και το Ιταλικό Υπουργείο Οικονομικών, προέβησαν σε μέτρο “παγώματος” (δηλαδή προσωρινής κατάσχεσης) της υπερ θαλαμηγού Scheherazade “που φέρει σημαία των Νήσων Κέιμαν” και που βρίσκεται για συντήρηση στην Marina di Carrara στην Βόρεια Τοσκάνη της Ιταλίας.

Πρόκειται περί ενός superyacht, δηλαδή ανάμεσα στα μεγαλύτερα, νεότευκτα και ακριβότερα στην παγκόσμια αγορά, με εκτιμώμενη αξία στα 650 περίπου εκ. Ευρώ.
Μήκους 140 μέτρων, η υπερπολυτελής θαλαμηγός φέρει δύο πίστες ελικοπτέρων στο κατάστρωμα και μια πισίνα που μετατρέπεται σε πίστα χορού.

Η Κυβερνητική νότα υπογραμμίζει λοιπόν πως οι έρευνες που διεξήχθησαν από Ειδική Μονάδα της Guardia di Finanza (Οικονομικού Εγκλήματος) υπογράμμισαν την παρουσία “σημαντικών οικονομικών και επιχειρηματικών διασυνδέσεων” του φερόμενου ιδιοκτήτη του σκάφους Scheherazade με σημαντικά μέλη της Ρωσικής Κυβέρνησης” και με άλλα άτομα που περιλαμβάνονται στην λίστα (ολιγαρχών) για τους οποίους προβλέπονται κυρώσεις, γεγονός που οδήγησε στην προσωρινή κατάσχεση του σκάφους.

Υπενθυμίζουμε πως την παρουσία της υπερ θαλαμηγού είχε αποκαλύψει σχετικό δημοσίευμα της New York Times, με το οποίο είχε ασχοληθεί η ERT στις αρχές Μαρτίου. Το yacht ενδεχομένως να είναι και ιδιοκτησίας του ίδιου του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, χωρίς όμως αυτή η πληροφορία να έχει διασταυρωθεί έως και σήμερα. Παρόλα αυτά, από τη στιγμή του δημοσιεύματος, έγινε γνωστή και ως ‘θαλαμηγός του Πούτιν’.

Σημειώνεται δε πως η Ιταλική Κυβέρνηση δεν διευκρινίζει το όνομα του ιδιοκτήτη της υπερ θαλαμηγού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος