Ιταλία: Η Εισαγγελία της Ρώμης κατέσχεσε την ιστοσελίδα του νεοφασιστικού κόμματος Forza Nuova

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Ιταλία ύστερα από τα βίαια επεισόδια του περασμένου Σαββάτου, τα οποία άφησαν πίσω τους εκτεταμένες ζημιές στο κέντρο της Ρώμης και – μεταξύ άλλων – την κατάληψη και καταστροφή των γραφείων του Ιταλικού Συνδικάτου Εργατών CGIL.

Από χθες αργά το απόγευμα η Εισαγγελία της Ρώμης προέβη στην κατάσχεση της ιστοσελίδας του Ιταλικού νεοφασιστικού κόμματος Forza Nuova, όπως φαίνεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση forzanuova.eu

Η εν λόγω κατάσχεση έγινε στη συνέχεια των κατηγοριών τεσσάρων εκ των μελών του κόμματος για υποκίνηση εγκλήματος και που επιδεινώθηκε από τη χρήση πληροφοριακών και τηλεματικών μέσων. Μια απόφαση, αυτή της Εισαγγελίας, η οποία οφείλεται σε δημοσίευση στον ιστότοπο ενός μηνύματος που αναφέρει πως το κίνημα αποφάσισε “να αναβιβάσει το επίπεδο της σύγκρουσης”.

Επίσης η ανάρτηση τονίζει πως “ούτε η διάλυση του (κόμματος) Forza Nuova θα μπορούσε να ανατρέψει την πορεία αυτού που συμβαίνει τώρα και που θα συμβεί τις επόμενες εβδομάδες”. 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα La Repubblica, σύμφωνα με τους εισαγγελείς ο ιστότοπος “δείχνει καθαρά την απολογητική και υποκινητική σημασία” και μάλιστα αναφέρονται σε “έμπρακτο κίνδυνο” και γι’ αυτό και προέβησαν στην κατάσχεση του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος