“Η νεοφασιστική επίθεση στα γραφεία μας μια πράξη που δεν μπορεί να μην έχει άμεσες απαντήσεις” – Ο Γ.Γ. του Ιταλικού Συνδικάτου Εργατών στην ΕΡΤ

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Σήμερα το πρωί ο Ιταλός Πρωθυπουργός Mario Draghi επισκέφθηκε τα γραφεία του Ιταλικού Συνδικάτου Εργατών CGIL, όπου τον περίμενε ο Γενικός Γραμματέας κ. Maurizio Landini. Η συνάντηση ήταν εγκάρδια, με τον εναγκαλισμό του Πρωθυπουργού στον Γ.Γ., να σηματοδοτεί τη συμπαράσταση της Κυβέρνησης. Στη συνέχεια ο Γ.Γ. σχολίασε ως εξής:  

“Ευχαρίστησα τον Draghi για την επίσκεψη που έχει πολύ μεγάλη σημασία. Ο Πρωθυπουργός ήθελε να σηματοδοτήσει την εγγύτητα ολόκληρης της Κυβέρνησης και των θεσμών ώστε να αποφευχθεί ένα παρελθόν που δεν θέλουμε να επιστρέψει: πρόκειται για ένα γεγονός που δεν θεωρείται δεδομένο, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικό και αξιόλογο”.

Ο Γ.Γ. κ. Landini παρευρέθη στην Ένωση Ξένου Τύπου της Ρώμης, όπου αφού πρώτα παραχώρησε σε συνέντευξη τύπου, στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με το περιστατικό της εισβολής και των βανδαλισμών στα γραφεία του Συνδικάτου το περασμένο Σάββατο στη Ρώμη, τα οποία οδήγησαν και στην σύλληψη των δύο επικεφαλής του νεοφασιστικού κόμματος Forza Nuova.  

Ο Γ.Γ. κ. Landini απάντησε και σε σχετικό ερώτημα του ανταποκριτή της ΕΡΤ, Κρίστιαν Μαυρή: 

Κύριε Γενικέ Γραμματέα, σήμερα αργά το πρωί το Δημοκρατικό Κόμμα υπέβαλε πρόταση για διάλυση της Forza Nuova. Πιστεύετε ότι το σοβαρό επεισόδιο βανδαλισμού στα γραφεία σας μπορεί να χάραξε ένα σημείο αποφασιστικής καμπής στη στάση της πολιτικής έναντι των νεοφασιστικών κινημάτων;

Το ελπίζουμε, το διεκδικούμε και το ζητάμε, γιατί στο σημείο αυτό δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να συμβεί εκτός από αυτό που έχει ήδη συμβεί. Αυτή είναι λοιπόν μια πράξη που δεν μπορεί να μην έχει άμεσες απαντήσεις και είναι ο λόγος που βγαίνουμε στους δρόμους και είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους πιστεύω ότι είναι σημαντικό, όλοι όσοι έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους, να είναι συνεπείς με το τι σημαίνει ‘εκφράζω αλληλεγγύη’ σε όποιον δέχθηκε μια φασιστική επίθεση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος