Ιταλία: Aπειλές αντιεμβολιαστών κατά του ΥπΕξ και της Κυβέρνησης — Πρόταση να πληρώνουν τις θεραπείες τους

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Κλιμάκωση παρατηρείται στην Ιταλία στο περιβάλλον των αντιεμβολιαστών ενόψει των νέων περιοριστικών μέτρων που θα ισχύσουν από αύριο 1η Σεπτεμβρίου.

Η Κυβέρνηση θέλει να αποτρέψει το σενάριο εστιών κρουσμάτων κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς και ειδικότερα με την πτώση των θερμοκρασιών, κάτι που θα έθετε σε κίνδυνο πολλές ζωές και που θα έκλεινε σχολεία και δραστηριότητες για αδιευκρίνιστο χρόνο. 

Με τη νέα σχολική χρονιά να ξεκινάει στις 13 Σεπτεμβρίου, η προσοχή παραμένει στα ύψη και η χρήση του Green Pass -η οποία συνεπάγεται εμβολιασμό των πολιτών που το κατέχουν- φαίνεται ως η μόνη λύση στο υγειονομικό αδιέξοδο.

Να υπενθυμίσουμε πως στην Ιταλία υπάρχουν σχεδόν 4 εκατομμύρια ανεμβολίαστοι πολίτες, πολλοί εκ των οποίων αρνούνται κατηγορηματικά να εμβολιαστούν, κάτι που ενδεχομένως θα προκαλέσει μια σκληρότερη αντίδραση της Κυβέρνησης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η τοποθέτηση του Υπουργού Υγείας, κ. Speranza, ο οποίος προτείνει την επιβολή Green Pass σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους από τον Οκτώβριο.  

Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας La Repubblica, οι Ιταλοί αντιεμβολιαστές ανταλλάσσουν πληροφορίες μέσω ηλεκτρονικών εφαρμογών όπως το Telegram. Σε ένα κλειστό group ονόματι “Αρκετά με τη δικτατορία”, και με σύμβολο μια σβάστικα και μια κόκκινη επιγραφή “δικτατορία CoViD” και που αριθμεί περισσότερα από 40 χιλιάδες μέλη, εμφανίστηκε ένα προκλητικό μήνυμα: “Ας τους κάνουμε να χ… λίγο η Κυβέρνηση”. Η πρόκληση αυτή έφερε ως συνημμένα τα στοιχεία του Γραφείου του Πρωθυπουργού, όπως τα τηλέφωνα του γραφείου επικοινωνίας και το σχετικό e-mail.     

Αν και πρόκειται για δημόσια στοιχεία τα οποία βρίσκονται εύκολα στο διαδίκτυο, οι επικοινωνιακές τακτικές που χρησιμοποιούνται μέσα σε αυτές τις διαδικτυακές εφαρμογές έχουν σκοπό τον εκφοβισμό ανθρώπων ή οργανισμών που συμμετέχουν σε ένα δήθεν καθεστώς. 

Οι κινήσεις, ραγδαίες και κατά του προσωπικού βίου. Τις τελευταίες μέρες παρατηρήθηκε αύξηση των βίαιων επιθέσεων κατά δημοσιογράφων αλλά και ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, όπως αυτή κατά του γνωστού λοιμωξιολόγου Matteo Bassetti, είτε με απειλές είτε με υλικές και σωματικές ζημιές.

Η Κυβέρνηση αποτελεί τον πιο πρόσφατο στόχο, ένα περαιτέρω βήμα προς τον εκφοβισμό, σε ένα μονοπάτι το οποίο είχε πολλά στάδια τις τελευταίες ημέρες. Η La Repubblica μιλά για μία γενική απεργία προγραμματισμένη στις 6 Σεπτεμβρίου οργανωμένη «από το λαό». Επίσης έχουν δοθεί στη δημοσιότητα email στελεχών της Ryanair, ως ένοχοι για προπαγάνδα υπέρ του Green Pass, αλλά και αριθμοί τηλεφώνων γιατρών που δέχονται μόνο εμβολιασμένους ασθενείς.

Στα πλαίσια των Κυβερνητικών, αναφέρεται πως ο Ιταλός Υπουργός Εξωτερικών κ. Di Maio έγινε στόχος διαδικτυακών απειλών σε διάφορα group στο Telegram. “Χρειάζεται μόλυβδος (ιδιωματισμός για ‘σφαίρες’)”, “πρέπει να ψοφήσεις”, “θα τον σούβλιζα σε δημόσια πλατεία”, “ερχόμαστε να σε πάρουμε”, “σύντομα θα δούμε κι εσένα με τη θηλιά στο λαιμό” – είναι μόνο μερικές από τις εκφράσεις που διαβάζονται διαδικτυακά κατά του Di Maio. 

Ενώ συνεχίζουν να καταφθάνουν μηνύματα ανθρώπινης και πολιτικής συμπαράστασης προς τον Υπουργό Εξωτερικών, όπως αυτό του Matteo Salvini, η κατάσταση στο διαδίκτυο φαίνεται να δείχνει ακόμη χειρότερες πτυχές. Στο άρθρο της, η εφημερίδα La Repubblica αναφέρει πως δεν λείπουν και αυτοί που καλούν να πραγματοποιηθούν “τρομοκρατικές επιθέσεις στους τόπους εξουσίας, ταυτόχρονα”, κάτι που δυναμώνει το σενάριο νεοφασιστικής διείσδυσης μέσα σε αυτό το περιβάλλον, ενώ η Corriere della Sera μιλά για σχόλια κατά των σωματείων που τοποθετήθηκαν κατά καιρούς σχετικά με το θέμα του Green Pass όπως “Τι θα λέγατε να κάνουμε μια ωραία επίσκεψη και στην έδρα τους;”.

Μέσα σε τούτο το εκρηκτικό κλίμα, ήρθε και η αντίδραση του Περιφερειακού Συμβούλου σε θέματα Υγείας του Λατίου, κ. D’Amato, ο οποίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Il Messaggero δήλωσε καυστικά πως “οι αντιεμβολιαστές που νοσούν με CoViD και καταλήγουν στις Μ.Ε.Θ. των νοσοκομείων του Λατίου θα πρέπει να πληρώνουν τα νοσήλια”.

Και ο κ. D’Amato συνεχίζει: “Αυτοί οι άνθρωποι που αρνούνται τον εμβολιασμό, θέτοντας σε κίνδυνο την ελευθερία των άλλων, πρέπει να αναλάβουν πλήρως την ευθύνη για τις επιλογές τους και τις ενέργειές τους. Δουλεύουμε και υπάρχουν μοντέλα στα οποία αναφερόμαστε όπως αυτά της Λομβαρδίας όπου κάποτε έστελναν στον ασθενή μια “υπενθύμιση” για το πόσο κόστισε στον περιφερειακό φορέα η νοσηλεία του. Ενώ μέχρι τώρα δεν ζητήσαμε ούτε ένα σεντ, με τους αντιεμβολιαστές σκοπεύουμε να κινηθούμε διαφορετικά”. 

Αν πρόκειται περί πρόκλησης (όπως ευελπιστεί μέλος της αντιπολίτευσης) ή εάν οι αντιεμβολιαστές θα λάβουν το λογαριασμό στο σπίτι τους, θα το μάθουμε προσεχώς. Σίγουρα αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα του Green Pass, το οποίο φαίνεται να έχει διχάσει την Ιταλία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος