Ισπανία : Βαριά ήττα των Σοσιαλιστών στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές – Ρυθμιστής το ακροδεξιό VOX

O Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ θα πραγματοποιήσει σήμερα Δευτέρα 29/5, θεσμική δήλωση για το εκλογικό αποτέλεσμα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της Κυριακής καθώς το κόμμα του (PSOE) υπέστη σημαντική ήττα από το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα. Αντίστοιχα και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις κάνουν σήμερα ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος και στην ουσία προετοιμάζονται για τις γενικές εκλογές του ερχόμενου Δεκεμβρίου.

Το Λαϊκό Κόμμα ήταν ο μεγάλος νικητής των χθεσινών εκλογών , με σαφή νίκη τόσο στις περιφερειακές εκλογές, όσο και στις δημοτικές εκλογές, εξασφαλίζοντας περισσότερες από επτά εκατομμύρια ψήφους και ανακτώντας βασικές Αυτόνομες Κοινότητες όπως η Βαλένθια, η Αραγόν, Λα Ριόχα και Βαλεαρίδες Νήσοι, ενώ απόλυτη πλειοψηφία εξασφάλισε στην Αυτονομία της Μαδρίτης.

Οι δήμοι σε επτά από τις δέκα μεγάλες ισπανικές πόλεις, περνούν επίσης στα χέρια του Λαϊκού Κόμματος όπως η Μαδρίτη, η Βαλένθια, η Σεβίλλη, η Θαραγόθα, η Μάλαγα, η Μούρθια και η Πάλμα.

Όμως κλειδί των εκλογών αυτών θα είναι το ακροδεξιό κόμμα VOX καθώς για να κυβερνήσει τις Αυτονομίες και τους δήμους στους οποίους προηγείται, το Λαϊκό Κόμμα, θα χρειαστεί το VOX. Εκτός από τον δήμο και την Αυτονομία της Μαδρίτης , όπου το Λαϊκό Κόμμα εξασφάλισε απόλυτη πλειοψηφία.

Ανταπόκριση – Μαδρίτη: Δώρα Μακρή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος