Ισπανία: Στο νοσοκομείο η μητέρα του Ρουμπιάλες μετά την απεργιά πείνας – Ζαλιζόταν και ήταν εξαντλημένη

Η μητέρα του αρχηγού του ισπανικού ποδοσφαίρου Λουίς Ρουμπιάλες κλειδώθηκε μέσα σε μια εκκλησία και έκανε απεργία πείνας για να υποστηρίξει τον γιο της, στον απόηχο του σκανδάλου που ξέσπασε από το φιλί του Προέδρου της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου στην Τζένι Ερμόσο χωρίς τη συγκατάθεσή της. Πριν λίγο, όπως ανακοίνωσε ο παπάς της εκκλησίας ωστόσο, μετέφεραν την ηλικιωμένη γυναίκα στο νοσοκομείο, γιατί ζαλιζόταν και ήταν εξαντλημένη.

Παράλληλα, νέα τροπή παίρνει το πολύκροτο σκάνδαλο καθώς ο ίδιος ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου φέρεται να έχει ήδη στείλει στη FIFA, βίντεο με την παίκτρια της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, Τζένι Ερμόσο, να γελάει και να αστειεύεται με τη φωτογραφία και τα περιπαικτικά σχόλια για το επίμαχο φιλί που της έδωσε στο στόμα ο Ρουπιαλες.

Παντως, έχει ηδη ξεκινήσει πειθαρχική δίωξη σε βάρος του και έχει τεθεί σε τρίμηνη διαθεσιμότητα.

Υπενθυμίζεται πως εκατοντάδες γυναίκες και άντρες βγήκαν στους δρόμους της Μαδρίτης χτες για να διαδηλώσουν κατά του Λούις Ρουμπιάλες στον απόηχο του σκανδάλου που ξέσπασε από το φιλί του Προέδρου της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου στην Τζένι Ερμόσο χωρίς τη συγκατάθεσή της.

Οι διαδηλωτές χαρακτηρίζουν την κίνηση κατάχρηση εξουσίας και ζητούν την οριστική απομάκρυνση του Ρουμπιάλες, αίτημα που στήριξαν και οι 19 περιφερειακές ομοσπονδίες ποδοσφαίρου.

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος από την πρώτη στιγμή καταδίκασε το φιλί. Δικαστές, εισαγγελείς, ΜΜΕ , φορείς και οργανώσεις ξεσηκώθηκαν. Τα κοινωνικά δίκτυα ήταν το αποκορύφωμα. Άλλωστε μόνο στην Ισπανία 9 εκατομμύρια πολίτες είδαν τον τελικό. Και διεθνώς πολλά περισσότερα. Ξαφνικά τα στεγανά ενός ιδιαίτερα αυτόνομου και κλειστού κλαμπ, όπως η Βασιλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου καταργήθηκαν. Και η εικόνα του ισπανικού ποδοσφαίρου, αμαυρώθηκε όσο ποτέ άλλοτε. Η “κατάχρηση εξουσίας και η σεξουαλική επίθεση” για πρώτη φορά στην Ισπανία αναστατώνουν τον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Το θέμα έφτασε μέχρι τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, με τον εκπρόσωπο τύπου Στέφαν Ντουζαρίκ να κάνει λόγο για κρίσιμο θέμα σεξισμού στον αθλητισμό.

Στην έκτακτη συνέλευση της Ομοσπονδίας που συγκάλεσε για να ανακοινώσει ότι δεν παραιτείται, ο Ρουμπιάλες μοίρασε πολλά εκατομμύρια, live, σε προπονητές της αρεσκείας του. Εκεί πλέον παρενέβη το πειθαρχικό της FIFA που τον έπαυσε για τρεις μήνες. Στον νέο και προσωρινό πρόεδρο ανατέθηκε η αλλαγή πορείας και η αναδιοργάνωση της Ομοσπονδίας.

Ανταπόκριση: Δώρα Μακρή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος