Την άμεση παραίτηση του Ρουβιάλες ζητούν οι 19 περιφερειακές ομοσπονδίες ποδαοσφαίρου 

Οι 19 πρόεδροι των τοπικών αθλητικών ομοσπονδιών ζήτησαν, μετά την πολύωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, την άμεση παραίτηση του Λουίς Ρουβιάλες από την προεδρία της RFEF ( Βασιλικής Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου).

Χαρακτηρίζουν τη συμπεριφορά του Ρουβιάλες ως «απαράδεκτη» και ζητούν την παραίτησή του. Επιπλέον, ζητούν από τον Πέδρο Ρότσα, προσωρινό πρόεδρο, «να αποσύρει αμέσως την πρόσφατη επικοινωνία εκ μέρους της Ομοσπονδίας με τη FIFA και την UEFA».

Επιπλέον, η RFEF “υποστηρίζει” τον Πέδρο Ρότσα ως προσωρινό πρόεδρο: “Μακάρι να ηγηθεί μιας νέας φάσης όπου ο διάλογος και η συμφιλίωση με όλους τους ποδοσφαιρικούς θεσμούς είναι η γραμμή που πρέπει να ακολουθηθεί. Είμαστε στη διάθεση του CSD ( Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού) και όλους τους εμπλεκόμενους θεσμούς για να συνεχίσουμε να χτίζουμε μαζί την υποψηφιότητα για το Μουντιάλ του 2030».

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 ήταν ένα από τα πιο σημαντικά σημεία που έπρεπε να συζητηθούν στη συνάντηση. Και το RFEF ελπίζει να «συνεχίσει να χτίζει» αυτή την κοινή υποψηφιότητα τα επόμενα επτά χρόνια”.

Στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας δεν αναφέρονται οι Χόρχε Βίλντα και Λουίς ντε λα Φουέντε, προπονητές της γυναικείας και ανδρικής εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, που συζητήθηκαν για το χειροκρότημα τους για τον Ρουμπιάλες στην επαίσχυντη ομιλία του στη Συνέλευση την περασμένη Παρασκευή.

Ανταπόκριση: Δώρα Μακρή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος