Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε σήμερα ότι θα διαλύσει τη βουλή και ότι η χώρα θα διενεργήσει πρόωρες εκλογές στις 23 Ιουλίου έπειτα από τα αποτελέσματα στις χθεσινές δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Οι εκλογές έως σήμερα ήταν προγραμματισμένες για τον Δεκέμβριο του 2023, όταν θα ολοκληρώνονταν και η ευρωπαϊκή Προεδρία της Ισπανίας. Ήδη ενημερώθηκε ο Βασιλιάς και γίνεται σύγκλιση έκτακτου υπουργικού Συμβουλίου για να διαλυθεί η Βουλή.
Η απόφαση του Ισπανού πρωθυπουργού, απετέλεσε έκπληξη και για τα βασικά στελέχη του Σοσιαλιστικού κόμματος.
Χθες, το Σοσιαλιστικό Κόμμα του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ υπέστη εξαιρετικά βαριά ήττα στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, αποτέλεσμα που χαρακτηρίζεται κακός οιωνός ως προς την παραμονή του στην εξουσία.
Το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα PP κατάφερε να επικρατήσει με 31,53%, έναντι του Σοσιαλιστικού κόμματος PSOE που εξασφάλισε ποσοστό 28,11%.
Το Λαϊκό Κόμμα αύξησε περίπου 9,2 ποσοστιαίες μονάδες την δύναμη του από τις εκλογές του 2019, οι Σοσιαλιστές έπεσαν κατά 1,15%
Ανταπόκριση – Μαδρίτη: Δώρα Μακρή
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος