Ισπανία: Με απεργιακές κινητοποιήσεις απειλούν οι μεταφορικές εταιρίες τα Χριστούγεννα

Οι ισπανικές μεταφορικές εταιρείες αποφάσισαν απεργιακές κινητοποιήσεις για το διάστημα 19-22 Δεκεμβρίου λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα. Η Εθνική Επιτροπή Οδικών Μεταφορών (CNTC), καταγγέλλει την «εγκατάλειψη από την κυβέρνηση του τομέα των οδικών εμπορευματικών μεταφορών, μετά από πολλά χρόνια διαπραγματεύσεων”.

Θέματα όπως η πιθανή εφαρμογή διοδίων στους αυτοκινητόδρομους, η υποχρεωτική εφαρμογή της ρήτρας αναθεώρησης του κόστους των καυσίμων. (που συνεπάγεται το 40% του κόστους του κλάδου) ή την κατασκευή ασφαλών χώρων ανάπαυσης για επαγγελματίες αποτελούν τις διεκδικήσεις των εταιριών και των οδηγών φορτηγών. Όπως υποστηρίζουν οι οδηγοί φορτηγών οι μισθοί τους τους τελευταίους μήνες έχουν περικοπεί δραστικά από τις εταιρίες και υπάρχει έλλειμμα τουλάχιστον 15.000 οδηγών φορτηγών.

Τον Ιούλιο του 2020 η ισπανική κυβέρνηση υποσχέθηκε μία σειρά μέτρων για να βάλει τέλος στις διεκδικήσεις του κλάδου, μέτρα που όμως δεν εφαρμόστηκαν λόγω της πανδημίας και τώρα τα αιτήματα επανέρχονται στο προσκήνιο με την απειλή των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Ανταπόκριση: Δώρα Μακρή, Μαδρίτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος