Πύρινος εφιάλτης σε Ισπανία και Γερμανία εν μέσω ασυνήθιστου καύσωνα

Οι πυροσβέστες στην Ισπανία και τη Γερμανία δίνουν μάχη να περιορίσουν τις πυρκαγιές εν μέσω ενός ασυνήθιστου, για αυτήν την εποχή, καύσωνα στη Δυτική Ευρώπη.

Οι χειρότερες ζημιές στην Ισπανία σημειώθηκαν στη βορειοδυτική επαρχία Ζαμόρα, όπου έγιναν στάχτη πάνω από 25.000 εκτάρια (61.000 στρέμματα), δήλωσαν οι περιφερειακές αρχές, ενώ Γερμανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι κάτοικοι τριών χωριών κοντά στο Βερολίνο έλαβαν εντολή να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Πύρινος εφιάλτης σε Ισπανία και Γερμανία εν μέσω ασυνήθιστου καύσωνα
(AP Photo/Miguel Oses)

Οι ισπανικές αρχές δήλωσαν ότι μετά από τρεις ημέρες υψηλών θερμοκρασιών, ισχυρών ανέμων και χαμηλής υγρασίας, ανάσα έδωσε μια πτώση της θερμοκρασίας το πρωί της Κυριακής. Αυτό επέτρεψε σε περίπου 650 πυροσβέστες που υποστηρίχθηκαν από πυροσβεστικά αεροσκάφη να δημιουργήσουν μια περίμετρο γύρω από τη φωτιά που ξεκίνησε στη Σιέρα ντε λα Κουλέμπρα της Ζαμόρα. Οι αρχές προειδοποίησαν ότι εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος μια δυσμενής αλλαγή του καιρού που θα μπορούσε να προκαλέσει αναζωπύρωση.

Η Ισπανία έχει τεθεί σε συναγερμό μετά τις μεγάλες φωτιές που ξέσπασαν καθώς η χώρα αντιμετωπίζει θερμοκρασίες ρεκόρ σε πολλά σημεία της. Οι ειδικοί συνδέουν την ασυνήθιστα καυτή περίοδο για την Ευρώπη με την κλιματική αλλαγή. Τα θερμόμετρα έχουν ανέβει πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου σε πολλές ισπανικές πόλεις όλη την εβδομάδα, θερμοκρασίες που συνήθως αναμένονται τον Αύγουστο.

Πύρινος εφιάλτης σε Ισπανία και Γερμανία εν μέσω ασυνήθιστου καύσωνα
(AP Photo/Miguel Oses)

Πηγή: A.P

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος