ΗΠΑ – Οπλοκατοχή: Στο ετήσιο συνέδριο της NRA ο Ντόναλντ Τραμπ με «απαγορευμένα» τα όπλα

Στο απόηχο της τραγωδίας σε δημοτικό σχολείο του Τέξας που άφησε 21 νεκρούς, μεταξύ αυτών 19 μαθητές, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα ανέβει στο βήμα του ετήσιου συνεδρίου της ισχυρότερης αμερικανικής οργάνωσης που εκπροσωπεί τη βιομηχανία όπλων, την NRA σύμφωνα με την οποία «τα όπλα δεν σκοτώνουν ανθρώπους αν οι άνθρωποι δεν αλληλοεξοντώνονται».

«Η Αμερική χρειάζεται αληθινές λύσεις και αληθινή ηγεσία αυτή την περίοδο, όχι πολιτικούς και κομματικές σκοπιμότητες», ανέφερε ο δισεκατομμυριούχος μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης του, Truth Social, προαναγγέλλοντας «σημαντική ομιλία» στο πλαίσιο του συνεδρίου.

H NRA αποποιήθηκε ήδη κάθε ευθύνη περί ανεξέλεγκτης οπλοκατοχής, χαρακτηρίζοντας τη σφαγή στο πρωτοβάθμιο σχολείο Ρομπ πράξη «μεμονωμένου και διαταραγμένου εγκληματία».

Ωστόσο, ανακοινώθηκε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας θα ελέγχουν με μαγνητόμετρα τους συνέδρους καθώς απαγορεύτηκε η οπλοκατοχή, τα πυρομαχικά, οι δείκτες λέιζερ, τα σπρέι πιπεριού, αλλά και τα σακίδια πλάτης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, έδειξε ήδη το «λόμπι των όπλων» δηλώνοντας αηδιασμένος και εξαντλημένος» από τις δίχως τέλος σφαγές στη χώρα και  διερωτήθηκε δημόσια το βράδυ της Τρίτης, μερικές ώρες μετά το μακελειό στην Ουβάλντε, «πότε, για τ’ όνομα του Θεού, θα ορθώσουμε το ανάστημά μας στην εξουσία της οπλοκατοχής».

Τα λεγόμενα mass shootings, οι επιθέσεις με τη χρήση πυροβόλων όπλων με τέσσερα ή περισσότερα θύματα στην ορολογία των αμερικανικών υπηρεσιών επιβολής του νόμου, αποτελούν «μάστιγα» που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί  νομοθετικά καθώς και το Κογκρέσσο επικρίνεται ότι υποκύπτει στους υποστηρικτές της οπλοκατοχής.

Πηγή: NRA

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος