Τέξας: Η στιγμή του μακελειού στο δημοτικό και τα σοκαριστικά μηνύματα του 18χρονου

Πάγωσε ο πλανήτης από το νέο μακελειό στις ΗΠΑ με θύματα 19 παιδιά και δύο δασκάλες σε σχολείο, όπου ένας 18χρονος εισέβαλε με όπλο στο δημοτικό Ρομπ στη μικρή πόλη Ουβάλντε, στο Τέξας, σπέρνοντας τον θάνατο.

Τέξας: Η στιγμή του μακελειού στο δημοτικό και τα σοκαριστικά μηνύματα του 18χρονου

Δύο αγόρια, ο 10χρονος Xavier Lopez, ο 9χρονος Uziyah Garcia και τέσσερα κορίτσια 10 ετών, οι Makenna Elrod, Amerie Jo Garcia, Eliahana Torres και Ellie, είναι μερικά από τα παιδιά που βρήκαν τραγικό θάνατο. Όλο και περισσότερα ονόματα έρχονται στο φως της δημοσιότητας αφού οι συγγενείς των νεκρών παιδιών δημοσιεύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα τραγικά νέα που μαθαίνουν. Θύματα του μακελειού και δύο δασκάλες, η 44χρονη Eva Mireles, 44 και η Irma Garcia, μητέρα τεσσάρων παιδιών.

Βίντεο από τη στιγμή που ο 18χρονος μακελάρης του Τέξας μπαίνει στο σχολείο και σκορπάει το θάνατο:

https://twitter.com/MetiGashi9/status/1529244181327126528

Οι μαθητές που βρήκαν τραγικό θάνατο από τον 18χρονο στο Τέξας

https://twitter.com/MISKEENNGGA/status/1529253898967392257?cxt=HHwWgoCptbOUgLkqAAAA

Μεταξύ των θυμάτων ο Xavier Lopez, μαθητής της 4ης τάξης του δημοτικού σχολείου. Η οικογένειά του επιβεβαίωσε τον θάνατό του. Η θεία του, ανέφερε: «Ήταν απλώς ένα τρυφερό 10χρονο αγόρι, που απολάμβανε τη ζωή, χωρίς να γνωρίζει ότι αυτή η τραγωδία θα συνέβαινε σήμερα» είπε. «Ήταν πολύ ζωηρός, του άρεσε να χορεύει με τα αδέρφια του, με τη μαμά του. Αυτό ήταν πολύ σκληρό για όλους μας».

Μεταξύ των άλλων θυμάτων που έχουν αναγνωριστεί, είναι η επίσης δύο αδερφάκια, η 10χρονη Amerie Jo Garcia και ο 8χονος Uziyah Garcia. Ο πατέρας τους, δήλωσε στο ABC News πως το κοριτσάκι του είχε μόλις γίνει 10 ετών, στις 10 Μαΐου. «Σας ευχαριστώ όλους για τις προσευχές και τη βοήθειά στην προσπάθεια να βρούμε το μωρό μου» έγραψε σε δήλωσή του. «Βρέθηκε. Η μικρή μου αγάπη πετάει τώρα ψηλά με τους αγγέλους. Σας παρακαλώ, μην θεωρήσετε ούτε ένα δευτερόλεπτο δεδομένο. Αγκαλιάστε την οικογένειά σας. Πείτε τους ότι τους αγαπάτε. Σ’ αγαπώ Amerie Jo. Πρόσεχε τον μικρό σου αδερφό για μένα».

Τον 8χρονο Uziyah Garcia αποχαιρέτισε και ο παππούς του. «Το πιο γλυκό αγοράκι που έχω γνωρίσει ποτέ» δήλωσε ο παππούς του. «Δεν το λέω αυτό μόνο επειδή ήταν το εγγόνι μου» και πρόσθεσε πως τον είχε επισκεφθεί κατά τη διάρκεια των ανοιξιάτικων διακοπών. «Αρχίσαμε να ρίχνουμε μαζί την μπάλα και του μάθαινα το πασπαρτού. Ήταν ένα τόσο γρήγορο αγοράκι και μπορούσε να πιάσει την μπάλα τόσο καλά».

Οι δασκάλες

Η Eva Mireles, πήγε χθες στη δουλειά που αγαπούσε και δεν γύρισε ποτέ σπίτι. Ήταν δασκάλα στην 4η τάξη του πρωτοβάθμιου σχολείου Ρομπ που βάφτηκε με αίμα. Ειδικευμένη στην εκπαίδευση δίγλωσσων παιδιών και παιδιών με ειδικές ανάγκες, η 44χρονη δίδασκε παιδιά 9 ως 10 ετών, εξήγησε η ξαδέλφη της μέσω Facebook. «Η καρδιά μου έχει γίνει χίλια κομμάτια», ανέφερε.

Ήταν παντρεμένη, είχε κόρη που αποφοίτησε από το κολλέγιο και «τρεις χνουδωτούς φίλους», σύμφωνα με το βιογραφικό της στον ιστότοπο του σχολείου. Ο σύζυγός της είναι αστυνομικός, μέλος της υπηρεσίας που εντέλλεται να διενεργήσει την έρευνα για τη σφαγή.

Η δεύτερη δασκάλα που έχασε τη ζωή της, ήταν η 46χρονη Irma Garcia, μητέρα 4 παιδιών. Η Γκαρσία είχε περάσει 23 χρόνια διδασκαλίας και είχε προταθεί ως δασκάλα της χρονιάς από την ανεξάρτητη σχολική περιφέρεια του Ουβάλντε το 2019.

Κοινοποιώντας την είδηση του θανάτου της στο Facebook, ένας ανιψιός της που ονομάζεται John έγραψε: «Η Tia μου δεν τα κατάφερε, θυσιάστηκε προστατεύοντας τα παιδιά στην τάξη της, σας ικετεύω να την συμπεριλάβετε στις προσευχές σας».

Τα σοκαριστικά μηνύματα του μακελάρη – «Έχω ένα μικρο μυστικό»

Όπως αποκαλύπτεται, ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος (Salvador Ramos) πριν το σοκαριστικό μακελειό είχε στείλει μήνυμα σε «γνωστή» του στο Instagram ότι «πρόκειται να» και πως «έχει ένα μικρό μυστικό».

Μάλιστα, τα μηνύματά τους σταμάτησαν απότομα, με τον 18χρονο να γράφει τη φράση «Ima air out». Η κοπέλα ισχυρίζεται πως δεν τον ήξερε και εξέφρασε την οδύνη της για όσα συνέβησαν στο σχολείο του Τέξας.

Ο 18χρονος στα επίμαχα μηνύματα την είχε κάνει tag σε μία φωτογραφία με τα όπλα του. Ακολουθεί η συνομιλία που είχαν, σύμφωνα με τη Daily Mail:
18χρονος: «Θα αναδημοσιεύσεις τις φωτογραφίες με τα όπλα μου»
Απάντηση γυναίκας: «Τι;»
18χρονος: «?»
Απάντηση γυναίκας: «Τι σχέση έχουν τα όπλα σου με μένα;»
18χρονος: «Απλά ήθελα να σε ταγκάρω»
Απάντηση γυναίκας: «Είμαι τόσο μπερδεμένη»

Λίγο μετά, σε άλλο μήνυμα τής έγραφε «Απλά να είσαι ευγνώμων που σε τάγκαρα», με την ίδια να του απαντάει «Όχι, είναι απλά τρομακτικό». Ο 18χρονος τη ρώτησε, τότε, «γιατί» και εκείνη τού απάντησε «ίσα που σε ξέρω και με ταγκάρεις σε μία φωτογραφία με όπλα».
Σε άλλο μήνυμα, ο 18χρονος της έστειλε «πρόκειται να» χωρίς να ολοκληρώνει τη φράση του. Εκείνη τον ρώτησε τι θα κάνει, με τον ίδιο να της λέει «Θα σου πω πριν τις 11. Καλημέρα», «Θα σου στείλω σε μία ώρα» αλλά «πρέπει να απαντήσεις».
Μάλιστα, σε αυτό το σημείο της έγραψε «έχω ένα μικρό μυστικό, θέλω να σου πω».

Το τελευταίο μήνυμα που της έστειλε, περίπου δύο ώρες πριν τους πυροβολισμούς, ήταν «Ima air out» με την ίδια να τον ρωτάει «τι;».

Η κοπέλα τρομοκρατήθηκε όταν έμαθε τι είχε συμβεί. «Είναι ένας ξένος, δεν ξέρω τίποτα για εκείνον, αποφάσισε να με ταγκάρει στην ανάρτηση με τα όπλα», έγραψε σε story της. «Λυπάμαι τόσο για τα θύματα και τις οικογένειές τους. Πραγματικά, δεν ξέρω τι να πω».

Τα μηνύματα

Ποιος ήταν ο 18χρονος δράστης

Τέξας: Η στιγμή του μακελειού στο δημοτικό και τα σοκαριστικά μηνύματα του 18χρονου

Ο 18χρονος γεννήθηκε στη Βόρεια Ντακότα αλλά ζούσε στην Ουβάλντε. Ήταν μαθητής λυκείου και έπειτα βρήκε δουλειά σε κατάστημα εστίασης. Μάλιστα, όταν έγινε 18 ετών αγόρασε νόμιμα τα όπλα που χρησιμοποίησε στο μακελειό. Συμμαθητής του είπε ότι ο 18χρονος ήταν θύμα bullying καθώς τον κορόιδευαν για τα χείλη του, τον τρόπο που ντυνόταν και επειδή ήταν φτωχός.

Ο νεαρός δράστης δέχθηκε πυρά και σκοτώθηκε στο Robb Elementary School, αφού πρώτα δολοφόνησε 21 ανθρώπους. Τα προφίλ του 18χρονου στα social media ήταν γεμάτα από φωτογραφίες που έδειχναν τα όπλα του, σύμφωνα με τον γερουσιαστή της πολιτείας.

Τέξας: Η στιγμή του μακελειού στο δημοτικό και τα σοκαριστικά μηνύματα του 18χρονου

Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κάλεσε να αναληφθεί δράση για να αντιμετωπιστεί η μάστιγα των επιθέσεων με πυροβόλα, διερωτώμενος «πότε θα ορθώσουμε το ανάστημά μας μπροστά στο λόμπι των όπλων». «Είμαι αποκαρδιωμένος και κουρασμένος», πρόσθεσε. Χαρακτήρισε αδιανόητο το γεγονός ότι σχολιαρόπαιδα βλέπουν τους φίλους τους να πεθαίνουν λες και βρίσκονται σε πεδίο μάχης ενώ είναι στα σχολεία τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος