ΗΠΑ – οπλοκατοχή: Ασύλληπτοι οι δράστες και του νέου φονικού – Βίντεο ντοκουμέντο

Eπίλογος για το «σαββατοκύριακο τρόμου» με απολογισμό 11 νεκρούς και 54 τραυματίες σε περιστατικά πυροβολισμών, είναι το βίντεο από την πολυσύχναστη Σάουθ Στριτ της Φιλαδέλφειας, όπου δύο άνδρες και μία γυναίκα σκοτώθηκαν, ενώ διασκέδαζαν σε νυχτερινό κέντρο.

Ο απόλυτος πανικός επικράτησε  καθώς πυρά «αρκετούς ενόπλους γάζωναν το πλήθος, ενώ αστυνομικός πυροβόλησε έναν ύποπτο», σύμφωνα με μαρτυρία.

Οι νεκροί είναι ηλικίας 22, 27 και 34 ετών, ενώ οι ηλικίες των τραυματιών κυμαίνονται από 17 ως 69 ετών.

Η αμερικανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι εντόπισε δύο ημιαυτόματα όπλα σε γιορτή αποφοίτησης , ωστόσο οι δράστες του νέου περιστατικού παραμένουν ασύλληπτοι.

Στην Τσατανούγκα του Τενεσί τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 14 τραυματίσθηκαν από σφαίρες. Το ένα από τα θύματα χτυπήθηκε από όχημα καθώς έτρεχε για να απομακρυνθεί από το σημείο των πυροβολισμών.

Τρεις από τους τραυματίες χτυπήθηκαν από οχήματα καθώς προσπαθούσαν να διαφύγουν, δήλωσαν αξιωματούχοι του Τενεσί, συμπληρώνοντας ότι αναζητούνται «περισσότεροι από ένας δράστης».

Τα επεισόδια προστίθενται στους πυροβολισμούς που στοίχισαν τη ζωή σε 10 ανθρώπους σε ένα παντοπωλείο στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, στο μακελειό με 21 νεκρούς σε δημοτικό σχολείο του Τέξας, και στο επεισόδιο με τέσσερις θανάτους  σε ιατρικό κτίριο στην Τάλσα της Οκλαχόμα.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του CBS News/YouGov που δημοσιεύθηκε χθες, η πλειοψηφία των Αμερικανών τάσσεται υπέρ της αυστηροποίησης των κανόνων για την οπλοκατοχή και υπέρ της απαγόρευσης των ημιαυτόματων όπλων.

Όμως η δημοσκόπηση αποκάλυψε σε ποιο βαθμό το ζήτημα, όπως και άλλα, διχάζει:

Το 72% των υποστηρικτών των Δημοκρατικών εκτιμά ότι η χώρα θα ήταν πιο ασφαλής αν κυκλοφορούσαν λιγότερα όπλα. Σχεδόν οι μισοί (46%) ψηφοφόροι των Ρεπουμπλικάνων δήλωσαν αντίθετα ότι η ασφάλεια της χώρας θα ενισχυόταν αν περισσότεροι Αμερικανοί είχαν στην κατοχή τους όπλα.

Στις ΗΠΑ το 2020 κυκλοφορούσαν 393 εκατομμύρια όπλα, αριθμός μεγαλύτερος από τον πληθυσμό της χώρας.

Μέχρι στιγμής φέτος έχουν σημειωθεί στις ΗΠΑ τουλάχιστον 240 επεισόδια με πυροβολισμούς

Από την αρχή της φετινής χρονιάς 18.574 άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυροβόλο όπλο, από τους οποίους οι 10.300 αυτοκτόνησαν, σύμφωνα με το Gun Violece Archive.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επιθυμεί το Κογκρέσο, αν δεν μπορεί να τα απαγορεύσει, να αυξήσει τη νόμιμη ηλικία για την αγορά αυτόματου όπλου από τα 18 χρόνια στα 21.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος