Βίντεο – Έρευνα ertnews.gr: Η οπλοκατοχή στις ΗΠΑ και ο «κύκλος του αίματος»

Αποκαλυπτικά όσο και σοκαριστικά είναι τα στοιχεία του Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI), αναφορικά με την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ. Η έρευνα του ertnews.gr έγινε με αφορμή το μακελειό στο Τέξας.

Ενδεικτικά, 11 επιθέσεις σε σχολεία έλαβαν χώρα μόνο το έτος 2018, με τουλάχιστον έναν τραυματία. Τα θύματα τέτοιων επιθέσεων έχουν αυξηθεί αισθητά τα τελευταία χρόνια.

Επιμέλεια βίντεο / έρευνα: Πέτρος Κολοτούρος

Από τις αρχές του έτους έχουν γίνει εικοσιεπτά επιθέσεις σε σχολεία

Ο Νικόλαος Νικολαϊδης, διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών στο ΕΚΠΑ μίλησε στην ΕΡΤγια τις ένοπλες επιθέσεις σε σχολεία στις ΗΠΑ με αφορμή το νέο αιματηρό περιστατικό στο Τέξας και την εμμονή των Αμερικανών με την οπλοκατοχή.

«Από την αρχή του χρόνου έχουν γίνει 27 ένοπλες επιθεσεις σε σχολεία στις ΗΠΑ. Είναι κάτι αδιανόητο» είπε ο κ. Νικολαϊδης, τονίζοντας ότι «για πολλούς Αμερικανούς το ζήτημα της οπλοκατοχής είναι υπαρξιακό».

Οι υπέρμαχοι της οπλοκατοχής αντιδρούν μετά τον σάλο

Το μακελειό στο σχολείο της πόλης Ουβάλντε, στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών, έκανε τον Κιθ Γέλεν να «αρρωστήσει» αλλά «δεν μπορείτε να κατηγορείτε το όπλο» που χρησιμοποιήθηκε για να σκοτώσει 21 ανθρώπους, υποστήριξε ο συνταξιούχος που έδωσε το «παρών» στο ετήσιο συνέδριο της NRA, του πανίσχυρου λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής.

«Ανέκαθεν είχαμε όπλα σε αυτήν τη χώρα», τόνισε ο 68χρονος, πρώην ταχυδρομικός υπάλληλος, ο οποίος έχει στην κατοχή του «περισσότερα από 50». Το συνέδριο της NRA διεξάγεται φέτος στο Χιούστον του Τέξας, στην ίδια πολιτεία όπου ένας 18χρονος σκότωσε την Τρίτη 19 παιδιά και δύο δασκάλες σε δημοτικό σχολείο.

Ο Κιθ Γέλεν πήγε στο συνέδριο για να ακούσει τον Ρεπουμπλικάνο πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μνημόνευσε επί σκηνής ένα προς ένα τα ονόματα των θυμάτων, προτού κατηγορήσει τους «απεχθείς» Δημοκρατικούς ότι δαιμονοποιούν τα «φιλειρηνικά» και «νομοταγή» μέλη της NRA που κατέχουν όπλα.

Διαβάστε ακόμα:

Τέξας – μακελειό: Οι ΗΠΑ σε αναμέτρηση με τον εαυτό τους – Ξανά στο επίκεντρο η συζήτηση περί οπλοκατοχής

Πηγή: ERTnews.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος