Οργή στο Τέξας: Γιατί η αστυνομία άργησε να επέμβει στο μακελειό – Αμετανόητοι οι οπαδοί της οπλοκατοχής (video)

Η δολοφονική καθυστέρηση των αρχών να επέμβουν πλημμυρίζει με οργή τους γονείς των θυμάτων του μακελειού στο Τέξας, που έχει συγκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Η κοινή γνώμη είναι εξοργισμένη από αποκαλύψεις για καθυστέρηση της αστυνομίας, που, εφόσον είχε επέμβει πιο γρήγορα, θα μπορούσαν να έχουν σωθεί ζωές. Πλέον, δεν αποκλείονται διώξεις για τους επικεφαλής.

Σε μια έκρηξη παράλογης βίας, επί 40 λεπτά ο 18χρονος μακελάρης άνοιγε πυρ κατά παιδιών και δασκάλων, με τους γονείς να ικετεύουν τους αστυνομικούς να μπουν στο σχολείο και να σώσουν τα παιδιά.

Τρομοκρατημένα παιδιά καλούσαν την αστυνομία να τα βοηθήσει, αλλά ο υπεύθυνος του τμήματος φέρεται να σταμάτησε τους 19 αστυνομικούς που είχαν παραταχθεί έξω από τις τάξεις, καθώς θεώρησε πως ο δράστης είχε οχυρωθεί και τα παιδιά δεν διέτρεχαν πλέον κίνδυνο.

Ωστόσο, εκείνος συνέχιζε τη δολοφονική δράση του και όταν πια μπήκαν με κλειδί στην αίθουσα οι αστυνομικοί, πετάχτηκε από ντουλάπα στην οποία ήταν κρυμμένος και άρχισε να πυροβολεί.

«Ήταν λάθος απόφαση, τελεία και παύλα. Δεν υπάρχει δικαιολογία για αυτό», λέει ο Στήβεν Μακγκρόου, διευθυντής Δημόσιας Ασφάλειας του Τέξας.

Η απερισκεψία ενός αστυνομικού να φωνάξει «αν είναι κανείς ζωντανός» είχε ως αποτέλεσμα να δολοφονηθεί εν ψυχρώ το κορίτσάκι που απάντησε.

«Παραπλανήθηκα. Είμαι έξαλλος με αυτό που συνέβη» σημείωσε ο κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ.

Ο μακελάρης σχεδίαζε πολύ καιρό την αιματηρή επίθεση. Έστελνε ανατριχιαστικές selfie με όπλα και είχε αποκαλύψει τις δολοφονικές του προθέσεις σε 15χρονη διαδικτυακή του φίλη από τη Γερμανία.

«Θέλω μόνο να πω… στα αθώα παιδιά που πέθαναν, συγχωρέστε με…» λέει η μητέρα του μακελάρη, Αντριάνα Μαρτίνες Ρέγιες, παρακαλώντας για συγχώρεση.

«Προσκλητηριο» νεκρών από τον Τραμπ

Στο μεταξύ, το ετήσιο συνέδριο του ΝRA, του πανίσχυρου λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής, έγινε κανονιά στο Χιούστον, κόντρα στις διαδηλώσεις που ζητούσαν τη ματαίωσή του.

Μεταξύ των ομιλητών στο συνέδριο, ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος υποστήριξε ότι για το μακελειό φταίει «το “κακό” – και η ύπαρξή του κακού στη ζωή, δεν είναι λόγος για ν` αφοπλιστούν οι πολίτες».

«Η ύπαρξη του κακού στον κόσμο μας δεν είναι λόγος για να αφοπλίσουμε νομοταγείς πολίτες που ξέρουν πώς να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους» είπε μεταξύ άλλων.

Σε αυτή την ανεξήγητη ύπαρξη του κακού έριξαν το «φταίξιμο» σαν να ηταν συνεννοημένοι όλοι οι ομιλητές του συνεδρίου.

«Δε θα σταματήσουμε ποτέ να παλεύουμε για το δικαίωμα των αθώων και νομοταγών πολιτών να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους εναντίον του κακού» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του NRA, Γουέιν Λα Πιέρ.

Επιμέλεια: Σόνια Φίλη – Μαρία Αλεξάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος