ΗΠΑ – Νέο δημοσίευμα κατά Ερντογάν: Κακοήθης καρκίνος στις παγκόσμιες υποθέσεις

Array

Εκνευρισμός και πάλι στην Άγκυρα. Όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, «μετά το Γερμανικό περιοδικό Στερν, το βρετανικό The Economist και το πρακτορείο Bloomberg, ο αμερικανικός Τύπος προχώρησε σε άλλη μια «σκανδαλώδη αναφορά», με αφορμή την επικήρυξη του πρώην παίκτη του NBA, Ενές Καντέρ.

Το εβδομαδιαίο περιοδικό Washington Examiner που εκδίδεται στις ΗΠΑ έκανε μια «σκανδαλώδη έκκληση» στον Μπάιντεν με με τίτλο «Ο Μπάιντεν πρέπει να προστατεύσει τον Ενές Καντέρ από τη φαυλότητα του Ερντογάν».

«Παρά την τουρκική του καταγωγή, ο Καντέρ είναι πολίτης των ΗΠΑ και ως εκ τούτου, αξίζει την πλήρη προστασία της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Εάν η Τουρκία θέλει να τον συλλάβει επειδή τόλμησε να επικρίνει τον αξιοθρήνητο υπερευαίσθητο δικτάτορά της, πρέπει να ακολουθήσει το διεθνές δίκαιο και να ζητήσει έκδοση από τις ΗΠΑ», αναφέρεται στο δημοσίευμα, που έχει χαρακτηριστική φωτογραφία με μήνυμα ελευθερίας.

«Ο Ερντογάν είναι κακοήθης καρκίνος στις παγκόσμιες υποθέσεις, υπό τον οποίο η Τουρκία ήδη στήνει πολλαπλά οδοφράγματα στη διεθνή αρμονία. Διπλωματικά, εμποδίζει τη Σουηδία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Στρατιωτικά, διεξήγαγε δολοφονικές επιθέσεις στη Συρία. Και αυτό είναι μόνο ένα δείγμα των άθλιων πράξεων», αναφέρεται στο αμερικανικό δημοσίευμα που παραπέμπει μάλιστα σε προηγούμενο άρθρο από τον Τομ Ρόγκαν, ο οποίος υποστηρίζει ότι η ίδια η Τουρκία πρέπει να αποκλειστεί από το ΝΑΤΟ.

«Εάν ο Μπάιντεν δεν υπερασπιστεί την ελευθερία από μοχθηρούς ξένους κακοποιούς, γιατί βρίσκεται ακόμη και στο Οβάλ Γραφείο;», είναι το ερώτημα με το οποίο κλείνει το σημερινό ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας.

H Τουρκία  επικήρυξε έναντι του ποσού των 530.000 δολαρίων τον Ενές Καντέρ  – ένθερμο επικριτή των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως.

Η Τουρκία θεωρεί τον πρώην μπασκετμπολίστα που έχει διαπρέψει στο NBA ως καταζητούμενο τρομοκράτη και ζητά έναντι αδράς αμοιβής πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του.

Ο 30χρονος Καντέρ σχολίασε την επικήρυξη στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, γράφοντας στην λεζάντα της ανάρτησης του: «Δεν το πιστεύω ότι φτάσαμε στο σημείο που παίζεται η ζωή μου. Αν με σκοτώσουν στο κοντινό μέλλον, καθιστώ υπεύθυνους για αυτό την τουρκική κυβέρνηση και τον Ταγίπ Ερντογάν. Γιατί η κυβέρνηση Μπάιντεν, το ΝΑΤΟ και η Δύση παραμένουν σιωπηλοί και προσπαθούν με διπλωματία να χειριστούν δικτατορικές πρακτικές»;

Κωνσταντινούπολη -Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος