ΗΠΑ: Επέβαλε κυρώσεις σε τρία δίκτυα προμηθειών που συνδέονται με προγράμματα του Ιράν

Σύνοψη
  • Tο Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε κυρώσεις σε τρία δίκτυα προμηθειών – με έδρα το Ιράν, την Τουρκία, το Ομάν και τη Γερμανία

Tο Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε κυρώσεις σε τρία δίκτυα προμηθειών – με έδρα το Ιράν, την Τουρκία, το Ομάν και τη Γερμανία – τα οποία συνδέονται με τα προγράμματα βαλλιστικών πυραύλων, πυρηνικών και άμυνας του Ιράν.

«Μέσω πολύπλοκων μυστικών δικτύων προμηθειών, το Ιράν προμηθεύει οπλικά συστήματα σε παράγοντες σε όλο τον κόσμο οι οποίοι τροφοδοτούν συγκρούσεις», δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών για την Τρομοκρατία και τις Χρηματοοικονομικές Πληροφορίες Brian E. Nelson.

Μεταξύ των εταιρειών είναι η Gokler Dis Ticaret Limited Sirketi (Gokler) με έδρα την Τουρκία η οποία έχει διευκολύνει την προμήθεια ανθρακονημάτων και διαλυτών που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή ανθρακονημάτων για το MODAFL του Ιράν και τις θυγατρικές του.

Ο Mahmut Gok με έδρα την Τουρκία είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Gokler και είναι υπεύθυνος για τις προμήθειες τεχνητού γραφίτη στο Ιράν.

Ανταπόκριση: Λένα Αργύρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος