Ιορδανία: Διαμαρτυρία στον Ιρανό πρεσβευτή για αμφισβήτηση των θέσεων της χώρας στο Παλαιστινιακό ζήτημα

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ιορδανίας κάλεσε τον Ιρανό πρεσβευτή στο Αμμάν και ζήτησε από τη χώρα του να σταματήσει να «αμφισβητεί» τις θέσεις της Ιορδανίας για το Παλαιστινιακό ζήτημα αφού το Βασίλειο ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε «ιπτάμενα αντικείμενα» κατά την ιρανική επίθεση στο Ισραήλ.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ayman Al-Safadi εξήγησε σε συνέντευξη του στο επίσημο κανάλι Al-Mamlaka: ότι το υπουργείο κάλεσε τον Ιρανό πρεσβευτή και του επέδωσε  σαφές μήνυμα ότι αυτές οι προσβολές προς την Ιορδανία πρέπει να σταματήσουν  όπως και η αμφισβήτηση των ιορδανικών θέσεων. Αναφέρθηκε μάλιστα σε προσβλητικές δηλώσεις κατά της Ιορδανίας από τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του επίσημου ιρανικού πρακτορείου ειδήσεων.

Ο Al-Safadi εξήγησε, “Το πρόβλημα του Ιράν είναι με το Ισραήλ και όχι με την Ιορδανία. Ούτε το Ιράν ούτε οποιοσδήποτε άλλος μπορεί να ανταγωνιστεί αυτό που κάνει η Ιορδανία, την  προσφορά της χώρας  και όσα έχει κάνει ιστορικά στην Παλαιστίνη”

Ο Ιορδανός υπουργός τόνισε ότι η χώρα του επιδιώκει καλές σχέσεις με όλες τις χώρες της περιοχής, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν, και μέχρι  αυτό να επιτευχθεί πρέπει να σεβαστούμε τους άλλους, δεν πρέπει να υπάρχει ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις και δεν πρέπει να προσβάλλεται  η Ιορδανία.

Τόνισε, «Εάν αυτός ο κίνδυνος προερχόταν από το Ισραήλ, η Ιορδανία θα έκανε την ίδια ενέργεια που έκανε, και αυτή είναι μια θέση που επιβεβαιώνουμε ξεκάθαρα και ειλικρινά και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια της Ιορδανίας και των Ιορδανών».

Η Ιορδανία επιβεβαίωσε ότι κατά την ιρανική επιχείρηση  αντιποίνων,  αναχαίτισε «ιπτάμενα αντικείμενα» που παραβίασαν τον εναέριο χώρο της το βράδυ του Σαββάτου, που συνέπεσε με την επίθεση με πυραύλους και drones που εξαπέλυσε το Ιράν στο Ισραήλ, δεσμευόμενη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή «από οποιοδήποτε μέρος».

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος