Η Χαμάς σφυροκοπά την Ασκελόν – Μπαράζ ρουκετών με τη λήξη του τελεσιγράφου — Η ΕΡΤ στο πεδίο

Δραματικές παραμένουν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με εκατόμβη νεκρών και αποκρουστικές εικόνες, ενώ στις 17:00 η Χαμάς εξαπέλυσε νέα μαζική επίθεση με ρουκέτες προς το βόρειο τμήμα του Ισραήλ στην πόλη Ασκελόν. «Εμείς προειδοποιήσαμε» είχε διαμηνύσει η Χαμάς πριν ξεκινήσει ο βομβαρδισμός.

Πληφορορίες κάνουν λόγο για δύο νεκρούς από την επίθεση με ρουκέτες.

Νέα επίθεσηπρος το Ισραήλ έγινε και από την πλευρά του Λιβάνου.

Οι βομβαρδισμοί των τελευταίων 24 ωρών περιγράφονται ως οι σφοδρότεροι στην 75χρονη διαμάχη Ισραηλινών – Παλαιστινίων και έχουν ισοπεδώσει ολόκληρες γειτονιές στη Λωρίδα της Γάζας.

Παρά την απειλή της Χαμάς ότι θα εκτελεί έναν όμηρο για κάθε απροειδοποίητο βομβαρδισμό αλλά και τις προειδοποιήσεις του ΟΗΕ για ανθρωπιστική κρίση, ο Νετανιάχου προειδοποιεί το λαό του για μακρά μάχη που θα αφανίσει τους τρομοκράτες και θα αλλάξει τη Μέση Ανατολή.

Από το έδαφος του Ισραήλ έχει εκδιωχθεί και ο τελευταίος μαχητής της Χαμάς, ενώ συνεχώς δημοσιοποιούνται νέα βίντεο από τις θηριωδίες. 

Η ΕΡΤ στην πρώτη γραμμή του πολέμου

Η απεσταλμένη της ΕΡΤ Ευτυχία Πενταράκη με το συνεργείο (κάμερα: Κάρλος Ρούβιο, ήχος: Παναγιώτα Δερβισιώτη) μεταδίδει την εικόνα μέσα από το καταφύγιοστην Ασκελόν.

Από το υπουργείο Υγείας της Γάζας έγινε γνωστό ότι οι νεκροί έφτασαν τους 830 και οι τραυματίες περισσότεροι των 4.000, από την πλευρά των Παλαιστινίων.

Στην μετάδοση του πρακτορείου Reuters φαίνονταν σε ζωντανή σύνδεση ρουκέτες να εκτοξεύονται από τη Λωρίδα της Γάζας προς τα ισραηλινά εδάφη, την ίδια ώρα που δίπλα φαίνονταν οι καπνοί από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ.

Ακούγονται συνεχώς σειρήνες πολέμου στο Τελ Αβίβ

Ακούγονταν εκρήξεις στο Τελ Αβίβ ανά δύο ώρες, ενώ ηχούν συνεχώς σειρήνες, μετέδωσε στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ με τον Γιώργο Κουβαρά, η απεσταλμένη της ΕΡΤ στην εμπόλεμη πόλη, Αλεξία Καλαϊτζή. «Κάποιες από αυτές μάλιστα ήταν πολύ ισχυρές, ειδικά στο κέντρο της πόλης» είπε.

Στο μεταξύ, σε χώρο μαρτυρίου για δεκάδες Ισραηλινούς μετατράπηκαν και μικροί οικισμοί, τα κιμπούτς. Σε ένα εξ αυτών, στο οποίο εισέβαλε η Χαμάς, εντοπίστηκαν τουλάχιστον εκατό σοροί Ισραηλινών.

Πολίτες που κατάφεραν να γλιτώσουν από τα πυρά των τρομοκρατών, μίλησαν στην ΕΡΤ για τις δραματικές στιγμές που έζησαν, κάνοντας λόγο για «σφαγή».

«Αν η Χεζμπολάχ επιτεθεί ο πόλεμος θα στραφεί εναντίον όλου του Λιβάνου» – Αποκλειστική συνέντευξη στην ΕΡΤ

Με την αγωνία να μην επεκταθεί ο πόλεμος στα βόρεια της χώρας, ζουν οι Ισραηλινοί πολίτες, δηλώνει σε αποκλειστική συνέντευξη στην ΕΡΤ και τον Γιάννη Μούτσιο η διπλωματική συντάκτρια της JERUSALEM POST, Λαχαβ Χαρκοβ, η οποία μαζί με τα τρία παιδιά της, ζει τις τελευταίες ημέρες μέσα στο δωμάτιο ασφαλείας στο σπίτι τους.

Ο έφεδρος σύζυγός της βρίσκεται στο πεδίο της μάχης, ενώ η ίδια κάνει λόγο για μνήμες ολοκαυτώματος που ξυπνάει η μαζική εκτέλεση των συνανθρώπων της.

«Αν η Χεζμπολάχ επιτεθεί ο πόλεμος θα στραφεί εναντίον όλου του Λιβάνου» αναφέρει.

  • Αποστολή ΕΡΤ – Ασκελόν Ισραήλ: Ευτυχία Πενταράκη | Κάμερα: Κάρλος Ρούβιο – Ήχος: Παναγιώτα Δερβισιώτη
  • Αποστολή ΕΡΤ – Τελ Αβίβ Ισραήλ: Αλεξία Καλαϊτζή | Κάμερα: Στέργιος Τσιφούτης – Ήχος: Γιάννης Παπαχρήστος
  • Εξωτερικό δελτίο: Παντελής Γκόνος, Λήδα Παπαδοπούλου

Διαβάστε όλες τις σχετικές ειδήσεις

Διαβάστε ακόμα:

Ασκελόν: H απεσταλμένη της ΕΡΤ μέσα στο καταφύγιο εν μέσω βροχής ρουκετών (video)

Επίθεση στο Ισραήλ: Ο πρωταγωνιστής της σειράς «Fauda» στο Netflix απεγκλωβίζει οικογένειες από τις βομβαρδισμένες πόλεις

Δύο μέλη της Χαμάς νεκρά μετά από καταδίωξη – Στη δημοσιότητα βίντεο από την αστυνομία του Ισραήλ (σκληρές εικόνες)

Λήψη αυστηρών μέτρων από ΕΛΑΣ και ΕΥΠ εξαιτίας των γεγονότων στο Ισραήλ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος