Η.Β: Κλυδωνισμούς στη στερλίνα προκαλεί ο απόηχος του μίνι οικονομικού προϋπολογισμού

Array

Λονδίνο, Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Αν και η λίρα παραμένει σταθερή στο άνοιγμα των ασιατικών αγορών, η ανακοίνωση του μίνι προϋπολογισμού πυροδότησε την μεγαλύτερη υποχώρηση της στερλίνα έναντι του δολαρίου, αφήνοντας τη Λιζ Τρας «εκτεθειμένη» , τρεις εβδομάδες μόλις στην εξουσία. Φόβοι για πρόωρες εκλογές.

Η Τράπεζα της Αγγλίας αναγκάστηκε να παρέμβει εκτάκτως προειδοποιώντας ότι δεν θα δίσταζε να αυξήσει τα επιτόκια «όσο χρειάζεται» στον απόηχο των ανακοινώσεων του Κουάσι Kουαρτενγκ.

Οι traders ποντάρουν τώρα σε επιτόκια 6% για τον επόμενο έτος, που θα κλόνιζε την αγορά των ακινήτων ανεβάζοντας ανησυχητικά το κόστος των στεγαστικών δανείων. Ωστόσο ορισμένες συμφωνίες στεγαστικών δανείων έχουν αποσυρθεί από τράπεζες και κατασκευαστικές εταιρείες όπως η Virgin Money, η Skipton Building Society και η Halifax.

Ήταν μια καταστροφική ημέρα, όπως χαρακτηρίστηκε από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης με τους βουλευτές των Τόρις να εκτιμάται ότι έχουν ήδη αποστείλει επιστολές μη εμπιστοσύνης για την ηγεσία της πρωθυπουργού, υπογραμμίζοντας ότι την υποστήριξε μόνο μια μειοψηφία των συναδέλφων της στο Γουέστμινστερ. Το κόμμα βρίσκεται σε κρίση . με τους Εργατικούς να προηγούνται στην δημοσκόπηση της You Gοv με 17 μονάδες, το μεγαλύτερο προβάδισμα σε περισσότερες από δυο δεκαετίες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος