Η.Β: Φορολογικές περικοπές και μεταρρυθμίσεις για την ανάπτυξη αναμένονται από τον υπουργό Κ. Κβάρτενγκ

Array

Λονδίνο, Ανταπόκριση: Αναστασία Καντζάβελου

Ο καγκελάριος του Θησαυροφυλακίου, Κουάζι Κβάρτενγκ, (Kwasi Kwarteng) αρμόδιος υπουργός για θέματα οικονομικών και ανάπτυξης, αναμένεται να τερματίσει τον «κύκλο της στασιμότητας» της Βρετανίας μέσω ενός πακέτου φορολογικών περικοπών και μεταρρυθμίσεων.

Σε  ομιλία που θα εκφωνηθεί στη Βουλή των Κοινοτήτων ως μέρος του μίνι προϋπολογισμού του, ο κ. Kwarteng θα δεσμευτεί να προσφέρει υψηλότερους μισθούς και καλύτερες ευκαιρίες για τους Βρετανούς εστιάζοντας στην οικονομική ανάπτυξη

Θα αποκαλύψει ένα πακέτο με περισσότερα από 30 μέτρα συμπεριλαμβανομένης της ανακούφισης για τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν υψηλούς λογαριασμούς ενέργειας. Την ίδια ώρα  υπουργοί συζητούν με τις τοπικές αρχές στα West Midlands, στο Tees Valley, στο Somerset και σε άλλες περιοχές για τη δημιουργία επενδυτικών ζωνών, οι οποίες θα προσφέρουν «στοχευμένες» φορολογικές περικοπές για τις τοπικές επιχειρήσεις.

Το υπουργείο Οικονομικών  υποστηρίζει ότι αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στις εταιρείες να «αυξήσουν την παραγωγικότητα» και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Οι επενδυτικές ζώνες θα ωφεληθούν επίσης από τους απελευθερωμένους κανόνες σχεδιασμού για να επιτρέψουν προσφορά περισσότερης γης ή στέγασης και εμπορική ανάπτυξη, θα υποστηρίξει επίσης ο κ. Kwarteng στους βουλευτές.

Οι  έως σήμερα διαπραγματεύσεις μεταξύ συμβουλίων και προγραμματιστών σχετικά με τις εισφορές σε προσιτές κατοικίες θα καταργηθούν και θα αντικατασταθούν με ένα καθορισμένο ποσοστό προσιτών κατοικιών.

Αναμένεται επίσης ότι ο κ. Κβάρτενγκ, θα αποκαλύψει επίσης σχέδια για την επιτάχυνση της παράδοσης περίπου 100 νέων έργων υποδομής στις  μεταφορές, την ενέργεια αλλά και ψηφιακών τεχνολογιών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος