Η παραλλαγή Όμικρον φέρνει lockdown και μέτρα στην Ευρώπη (video)

Η εξάπλωση της νέας παραλλαγής Όμικρον προκαλεί ανησυχία, στη διεθνή κοινότητα, ενώ η Ολλανδία είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που μπαίνει από σήμερα και μέχρι τις 14 Ιανουαρίου σε σκληρό lockdown εξαιτίας της παραλλαγής Όμικρον. Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η κατάσταση και σητ Βρετανία. Μέτρα και περιορισμοί σε Γερμανία και Γαλλία.

Οι Ολλανδοί έσπευσαν να κάνουν τα ψώνια της «τελευταίας στιγμής», λίγες ώρες πριν ανακοινωθεί ότι η χώρα μπαίνει σε σκληρό lockdown από τις 19 Δεκεμβρίου μέχρι τις 14 Ιανουαρίου. Καταστήματα-που δεν πωλούν βασικά είδη ανάγκης- μπαρ, κομμωτήρια, χώροι δημόσιων εκδηλώσεων κατεβάζουν ρολά. Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι τις 9 Ιανουαρίου. Μόνο δύο άτομα ως καλεσμένοι επιτρέπονται σε κάθε σπίτι- τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, αυξάνονται σε τέσσερα.

Στη Βρετανία το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν σχεδόν 25.000 νέες μολύνσεις από την Όμικρον. To 60% των νέων κρουσμάτων αφορούν στη νέα παραλλαγή. Οι ειδικοί εισηγούνται σκληρά μέτρα: αν δεν ληφθούν, η χώρα μπορεί να έρθει αντιμέτωπη ακόμη και με δυο εκατομμύρια νέες μολύνσεις την ημέρα!
“Η βρετανική κυβέρνηση παρακολουθεί τα τελευταία στοιχεία για την COVID-19 σχεδόν κάθε ώρα και θα κάνει ο,τιδήποτε είναι δυνατό, προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση της”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας. Στη Βρετανία, το 60% των νέων κρουσμάτων που καταγράφονται, αφορούν στο νέο στέλεχος.

Η Γερμανία από τη Δευτέρα επιβάλει καραντίνα σε όσους εισέρχονται στη χώρα από τη Βρετανία. Στη Γαλλία, που έχει επιβάλει περιορισμούς τα ταξίδια από τη Βρετανία, και έχει ακυρώσει τις εορταστικές συγκεντρώσεις, άρχισε ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας πέντε ετών και άνω. Στην Ιταλία, στις 23 Δεκεμβρίου αναμένεται να παρθούν αποφάσεις για την εξέλιξη της πανδημίας.

Για τους κατοίκους της Νέας Υόρκης, όπου καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων, εκφράζονται φόβοι πως θα επαναληφθεί το σκηνικό των περσινών Χριστουγέννων. Γι’ αυτό σπεύδουν να εμβολιαστούν.

Οι οργισμένες αντιδράσεις κατά των περιοριστικών μέτρων, όμως συνεχίζονται. Στη Βιέννη, δεν έλειψε η ένταση σε διαδήλωση κατά του lockdown για τους ανεμβολίαστους. Συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών κατά του εμβολιασμού και αστυνομικών σημειώθηκαν και στο Λονδίνο.

Στη Ρωσία η επικεφαλής της Ρυθμιστικής Αρχής Προστασίας της Υγείας του Καταναλωτή, Rospotrebnadzor, Άννα Πόποβα, σε συνέντευξή της, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η χώρα να οδηγηθεί εκ νέου σε κλείσιμο των συνόρων της εξαιτίας της πανδημίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος