Γερμανία: Εξαντλήθηκαν τα πρώτα rapid test που πουλήθηκαν από σούπερ μάρκετ

Mε στρατηγική τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων κατά της Covid-19, έναντι της αυξανόμενης δυσαρέσκειας της κοινής γνώμης και ενώ ο ρυθμός των εμβολιασμών παραμένει αργός, η γερμανική κυβέρνηση από τη Δευτέρα 8 Μαρτίου, διαθέτει ένα τεστ αντιγόνοu δωρεάν την εβδομάδα, για κάθε πολίτη, ενώ ήδη εξαντλήθηκαν τα πρώτα γρήγορα τεστ που διατέθηκαν από μεγάλα σούπερ μάρκετ.

Η αλυσίδα Aldi περιορίζει την πώληση σε ένα πακέτο πέντε τεστ ανά άτομο, με κόστος 24,99 ευρώ. Το τεστ πραγματοποιείται με ρινικό δείγμα και το αποτέλεσμα εμφανίζεται σε 15 λεπτά. Το Lidl πωλεί επίσης πακέτα πέντε τεστ έναντι 21,99 ευρώ.

Τα τεστ θα πωλούνται επίσης σε μεγάλα φαρμακεία και σε άλλες εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα τις επόμενες ημέρες.

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, ο οποίος επικρίνεται για τη βραδύτητα της εκστρατείας εμβολιασμού, υποσχέθηκε τεστ αντιγόνου σε μια ποσότητα «περισσότερο από αρκετή» για όλους, ανάμεσά τους 50 εκατομμύρια δωρεάν τεστ τον μήνα.

Σκοπός να είναι να δοθεί περισσότερη ελευθερία στον πληθυσμό έπειτα από μήνες περιορισμών, όμως οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι τα rapid test (γρήγορα τεστ ανίχνευσης αντιγόνου) είναι λιγότερο αξιόπιστα από τα τεστ PCR και πως τα μέτρα προστασίας πρέπει να διατηρηθούν ακόμη και σε περίπτωση αρνητικού τεστ.

Η Μανουέλα Σβέσιγκ, πρωθυπουργός του κρατιδίου Μεκλεμβούργου-Πομερανίας (βόρεια), η οποία ανήκει στους Σοσιαλδημοκράτες, δήλωσε πως τα σουπερ μάρκετ έχουν προετοιμαστεί καλύτερα από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί τα rapid test πωλούνται ήδη από εκπτωτικές αλυσίδες, αλλά δεν έχουν παραγγελθεί ακόμη για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα σχολεία» υπογράμμισε η Σβέσιγκ.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αποδέχθηκε το βράδυ της Τετάρτης σταδιακή χαλάρωση των μέτρων κατά της Covid-19, επτά μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές -όμως οι αριθμοί δεν βελτιώνονται, μάλιστα κάποιες μέρες αυξάνονται.

Σήμερα, Σάββατο, η χώρα κατέγραψε 9.557 νέες μολύνσεις από κορωνοϊό και 300 θανάτους, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος