Ένα αεροσκάφος cargo βγήκε εκτός του διαδρόμου προσγείωσης στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Μαϊάμι σήμερα, Κυριακή (6/9) και προσέκρουσε σε οχήματα με αποτέλεσμα να πιάσει φωτιά.
Το αεροσκάφος ακινητοποιήθηκε στο βορειοδυτικό άκρο του αεροδρομίου και σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Μαϊάμι-Ντέιντ χτύπησε πολλά οχήματα.
WATCH: Moments after a Prime Air Boeing 767 overshot the runway at Miami International Airport and crossed a road pic.twitter.com/kyCeeOpHdp
— BNO News (@BNONews) September 6, 2026
Σύμφωνα με τις Αρχές του αεροδρομίου εξαιτίας του συμβάντος έχουν διακοπεί οι πτήσεις. Δεν έγινε αμέσως γνωστό αν υπήρξαν τραυματίες.
Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA) αναγνώρισε το αεροσκάφος ως πτήση της 21 Air. Ένας εκπρόσωπος του Διεθνούς Αεροδρομίου του Μαϊάμι το αναγνώρισε ως πτήση της Prime Air.
Το αεροσκάφος έφερε το λογότυπο της Amazon στην ουρά του. Στον ιστότοπο της 21 Air αναφέρεται η Prime Air, μια εταιρεία της Amazon, ως ένας από τους πελάτες της.
Δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες λεπτομέρειες για το ατύχημα, αλλά βίντεο έδειχναν στήλες μαύρου καπνού να υψώνονται από το σημείο.
Η FAA ανέφερε ότι το αεροσκάφος ξεπέρασε το τέλος του διαδρόμου προσγείωσης γύρω στις 2 μ.μ. (τοπική ώρα), αφού είχε φτάσει στη Φλόριντα από το Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο.
«Η πτήση 7598 της 21 Air ξεπέρασε το τέλος του διαδρόμου προσγείωσης μετά την προσγείωσή της στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Μαϊάμι, γύρω στις 2 μ.μ. τοπική ώρα, την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου. Το αεροσκάφος cargo Boeing 767-300 είχε αναχωρήσει από το Διεθνές Αεροδρόμιο Λουίς Μουνιός Μαρίν Marín στο Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο. Η FAA θα διεξαγάγει έρευνα», ανέφερε χαρακτηριστικά η FAA.
21 Air Flight 7598 overran the runway after landing at Miami International Airport around 2 p.m. local time on Sunday, Sept. 6. The Boeing 767-300 cargo aircraft departed from Luis Muñoz Marín International Airport in San Juan, Puerto Rico. The FAA will investigate. Contact the…
— The FAA ✈️ (@FAANews) September 6, 2026
Όλοι οι διάδρομοι απογείωσης και προσγείωσης καθώς και οι διάδρομοι τροχοδρόμησης στο αεροδρόμιο του Μαϊάμι έκλεισαν λόγω απαγόρευσης απογείωσης και προσγείωσης που επιβλήθηκε μετά το περιστατικό, ανέφερε ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου σε δήλωσή του.
Πάνω από 60 μονάδες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Μαϊάμι-Ντέιντ έσπευσαν στον τόπο του συμβάντος, και οι πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά που ξέσπασε ως αποτέλεσμα του ατυχήματος, ανέφερε η υπηρεσία σε δήλωσή της.
#MDFR INCIDENT UPDATE #1: SEPT. 6 – 3:25 P.M.
— Miami-Dade Fire Rescue (@MiamiDadeFire) September 6, 2026
Over 60 Miami-Dade Fire Rescue units are on scene of an incident involving a plane that overran a runway and struck multiple vehicles near Miami International Airport. Units arrived to find an airplane that had caught on fire as a… pic.twitter.com/T0JTFZTb3F
Πηγές: AP, ESPN
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος