G7: Συνάντηση Μπ. Τζόνσον – Μ. Ντράγκι

Ο Μπόρις Τζόνσον είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση σήμερα με τον Ιταλό Πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G7 στην Κορνουάλη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ, οι δυο ηγέτες συζήτησαν για τις αντίστοιχες εμπειρίες των χωρών τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, και το έργο τους στις Προεδρίες του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιταλίας αντίστοιχα των G7 και G20. Στόχος τους «να διασφαλίσουν ότι ο κόσμος είναι καλύτερα προετοιμασμένος για μελλοντικές κρίσεις υγείας».

«Τζόνσον και Ντράγκι συζήτησαν επίσης την οικοδόμηση πιο «πράσινων οικονομιών» και τη σημασία να διασφαλιστεί ότι «οι πλούσιες οικονομίες ανταποκρίνονται στη δέσμευση να κινητοποιήσουν 100 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για τις αναπτυσσόμενες χώρες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής».

Οι δυο ηγέτες συζήτησαν επίσης κοινά θέματα διεθνούς προτεραιότητας, συμπεριλαμβανομένης της σημασίας της υποστήριξης μιας διαρκούς κατάπαυσης του πυρός στη Λιβύη που θα παρέχει τα θεμέλια για μια μακροπρόθεσμη ειρηνική και δημοκρατική μετάβαση.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός ανυπομονεί, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσε να συνεργαστεί με τον Πρωθυπουργό Ντράγκι μέσω των G7 και G20 φέτος. Επίσης, να τον καλωσορίσει ξανά στο Ηνωμένο Βασίλειο για την συνάντηση «COP26 στη Γλασκώβη».

Πηγή: ΕΡΤ / Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος