Γ. Στόλτενμπεργκ: Ενισχύεται η ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ – ‘Εκανε μεγάλο λάθος ο Πούτιν

«Ο Πρόεδρος Πούτιν έκανε μεγάλο λάθος ξεκινώντας πόλεμο ενάντια σε ένα ανεξάρτητο, κυρίαρχο έθνος. Υποτίμησε τη δύναμη του ουκρανικού λαού, τη γενναιότητα του ουκρανικού λαού και των ενόπλων δυνάμεών του», τόνισε ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.

Δεδομένο είναι σύμφωνα με τον κ. Στόλτενμπεργκ ότι η ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ (Ρουμανία, Ουγγαρία, Σλοβακία και Βουλγαρία), ενισχύεται.

«Οι ηγέτες της στρατιωτικής συμμαχίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εξετάζουν τον επαναπρογραμματισμό της στρατηγικής αποτροπής και άμυνας μακροπρόθεσμα», με προτεραιότητα στην ανατολική πτέρυγα», τόνισε.

Eπίσης προειδοποίησε ότι «οποιαδήποτε χρήση χημικών όπλων θα άλλαζε θεμελιωδώς τη φύση της σύγκρουσης. Θα ήταν κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και θα έχει εκτεταμένες και σοβαρές συνέπειες».

«Δεν θα υπάρξουν στρατεύματα του ΝΑΤΟ στο έδαφος στην Ουκρανία, ούτε αεροσκάφη στον ουρανό», διευκρίνισε ο Γενς Στόλτενμπεργκ, συμπληρώνοντας: Μια ζώνη αεροπορικού αποκλεισμού προϋποθέτει επίθεση κατά της αντιαεροπορικής άμυνας και κατάρριψη ρωσικών αεροσκαφών. Αυτό θα προκαλούσε πόλεμο ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και την Ρωσία».

Ο πόλεμος που διεξάγει η Ρωσία κατά της Ουκρανίας θα είναι το θέμα και των τριών συνόδων κορυφής, σήμερα με πρώτη τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, επόμενη τη σύνοδο G7 στην έδρα της Ατλαντικής Συμμαχίας και στην συνέχεια, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα παραστεί στην σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης με στόχο τον συντονισμό των κυρώσεων κατά του Κρεμλίνου για να τερματίσει τις εχθροπραξίες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος