Φονική ρωσική επίθεση στο Ντνίπρο: Αρνείται το Κρεμλίνο ότι βομβαρδίζει αστικές υποδομές

Array

Στο μέτωπο της Ουκρανίας, δύο ημέρες μετά το ρωσικό πυραυλικό πλήγμα σε πολυκατοικία στην ουκρανική πόλη Ντνίπρο, σωστικά συνεργία εξακολουθούν να αναζητούν δεκάδες ανθρώπους παγιδευμένους στα συντρίμμια που απέμειναν, με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου να επιμένει πως οι ρωσικές δυνάμεις δεν βομβαρδίζουν αστικές υποδομές. Στο μεταξύ, ο Ερντογάν δηλώνει ότι για να δώσει πράσινο φως για την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας απαιτεί την έκδοση 130 τρομοκρατών στην Τουρκία.

Ειδικότερα, δύο 24ωρα μετά την φονική ρωσική πυραυλική επίθεση στο Δνείπρο σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να αναζητούν δεκάδες παγιδευμένους στα χαλάσματα της μοιραίας πολυκατοικίας. Οι ελπίδες όμως για ανεύρεση ζωντανών είναι ελάχιστες.

«Η δειλή σιωπή σας, η προσπάθειά σας να περιμένετε να δείτε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση, θα τελειώσει μόνο όταν οι ίδιοι τρομοκράτες θα στραφούν εναντίον σας μια μέρα» ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις δεν βομβαρδίζουν κτήρια κατοικιών, ούτε αστικές υποδομές» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Καθώς επιθέσεις σημειώθηκαν σε Χερσώνα και Ζαπορίζια ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε το Κίεβο πως εντείνει τις εχθροπραξίες με την υποστήριξη της Δύσης που το εξοπλίζει διαρκώς, με αφορμή και την ανακοίνωση της Βρετανίας ότι θα στείλει μια μοίρα αρμάτων μάχης Challenger 2.

Ο Ρώσος πρόεδρος είχε νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ανανέωσε την πρόταση της Άγκυρας να συνδράμει στη διαμεσολάβηση για τον τερματισμό του πολέμου. Ενώ ο Τούρκος πρόεδρος έβαλε νέο εμπόδιο στην ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, απατώντας την απέλαση ή έκδοση έως και 130 αποκαλούμενων τρομοκρατών προτού το τουρκικό κοινοβούλιο εγκρίνει τα αιτήματά τους.

Επιμέλεια: Κάλλη Λέκκα 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος