Εύσημα Μπάιντεν στην Αίγυπτο για την εκεχειρία

Την εκτίμησή του προς τον Αιγύπτιο ηγέτη Αμπντέλ-Φατάχ Αλ Σίσι για το διαμεσολαβητικό του ρόλο και τις “ακούραστες προσπάθειές του για την εξασφάλιση εκεχειρίας στην ισραηλινο-παλαιστινιακή κρίση προκειμένου να επιτευχθεί η ασφάλεια και η ειρήνη σε ολόκληρη την περιοχή”, εξέφρασε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Επρόκειτο για «ισορροπημένες και συνετές κινήσεις» του Αιγυπτίου Προέδρου Αλ Σίσι προς όλες τις πλευρές, υποστήριξαν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Καΐρου.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ-Φατάχ Αλ-Σίσι εξέφρασε την εκτίμησή του στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για τον ρόλο που διαδραμάτισε «μόνο μία ώρα πριν τεθεί σε ισχύ η εκεχειρία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αιγυπτιακής προεδρίας.

Από τις 10 Μαΐου που ξέσπασαν οι εχθροπραξίες, τουλάχιστον 232 Παλαιστίνιοι και 12 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν, με θύματα ανάμεσά τους πολλά παιδιά, καθώς πρόκειται για τις πιο αιματηρές συγκρούσεις στην περιοχή από το 2014.

Στ.Ντιπάρτμεντ: Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στη Μ.Ανατολή

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Άντονι Μπλίνκεν, θα ταξιδέψει στη Μέση Ανατολή «τις προσεχείς ημέρες», ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μερικές ώρες αφού τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, έπειτα από ένδεκα ημέρες πολυαίμακτων εχθροπραξιών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες του, ο κ. Μπλίνκεν σχεδιάζει να συναντηθεί στην περιοδεία του με «τον Iσραηλινό, τον Παλαιστίνιο» ομόλογό του καθώς και με αξιωματούχους άλλων «χωρών της περιφέρειας», προκειμένου «να εργαστούν μαζί για την οικοδόμηση καλύτερου μέλλοντος για τους Ισραηλινούς και για τους Παλαιστινίους».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος